Västmakters ”galenskap” bakom konflikten i Ukraina, enligt Farage

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Lösningen på ”krisen” i Ukraina är mycket enkel. Sluta expandera Nato. Det finns ingen anledning till det och ligger inte i Europas intresse. Det säger nu Nigel Farage i en eftertrycklig uppmaning till Storbritanniens premiärminister Boris Johnson.

Oron för krig mellan Ukraina och Ryssland ökar. I helgen påstod USA att Ryssland kan vara dagar ifrån en attack.

Rysslands president Vladimir Putin har tidigare klargjort att han inte vill ha krig, men en försäkran om att krigsalliansen Nato, som bland annat genomfört militärövningar med Ukraina, inte expanderar ytterligare.

Den förre Brexit-ledaren Nigel Farage har en lösning, en snabb sådan, säger han.

– Det finns något Boris Johnson kan göra som skulle leda till fred. Och det är extremt enkelt, förklarar Farage.

– Ända sedan Berlinmuren föll har brittiska regeringar stöttat EU:s och Natos expansion österut. Jag har varit orolig för detta sedan 1990. 2014 började de nuvarande problemen i Ukraina. En demokratiskt vald ledare störtades genom statskupp. Folk viftade med EU-flaggor. Landet översvämmades av föranslutningsstöd från EU. Alla ville att Ukraina skulle ansluta sig till unionen, även brittiska premiärministrar. EU:s expansion har alltså satt igång mycket av detta.

Och nu insisterar ”alla” på att Ukraina ska ansluta sig också till Nato, om landet vill det.

– Storbritannien, USA, Tyskland, Frankrike. Alla säger det. Men på vilket sätt gynnar detta våra intressen?, fortsätter han. Hur hjälper det oss om ett extremt splittrat och instabilt land ansluter sig till Nato? Det gör det inte. Att få Ukraina att gå med i Nato är galenskap. Men det vågar ingen säga. Att Nato och EU ska expandera har i stället blivit något självklart.

Enligt Farage har västerländska makthavare fattat dumma och kontraproduktiva beslut.

– Men om Boris Johnson lyckas övertyga de andra att Nato har expanderat tillräckligt så finns det ingen anledning för Putin att angripa. Idén att Ukraina ska ansluta sig till Nato är så galen att den drivit Putin i famnen på Kinas kommunistparti. Hur strategiskt idiotiska kan vi bli?, säger han.

– Detta är vår bästa chans att skapa fred. Det ligger inte i vårt intresse att Ukraina ansluter sig till Nato eller EU. Jag uppmanar verkligen Boris Johnson att fundera på detta omgående och djupt. Nato har expanderat nog. Tar vi Bort Rysslands skäl för krig, blir det fred, avslutar Nigel Farage.

I Sverige förespråkar Moderaterna – som nyligen fick löpa gatlopp i sociala medier efter att partiet försökt få regeringen att förvandla Sverige till en ”medicinsk apartheid” genom att införa vaccinpass ”överallt” – att Nato ska utökas även med svenskt medborgarskap.

Idag säger dock Tysklands nytillträdde förbundskansler Olaf Scholz att Nato-medlemskap för Ukraina inte är aktuellt i dagsläget. Ukrainas president president Volodymyr Zelenskyj säger dock att hans regering strävar efter medlemskap, men att det kommer ta tid.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program