Folk vill inte vaccinera sig längre: Sveriges lager fulla av oanvänt ”vaccin” – och mer kommer

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: DoD photo by Lisa Ferdinando

Sverige kommer nu börja lagra sina inköpta covidvaccindoser i Tyskland. Detta eftersom vaccinationstakten minskat kraftigt samtidigt som Sveriges avtal med läkmedelsindustrin fortsätter löpa på. Sveriges egna lager räcker inte till, uppger Ekot.

Sverige har köpt så mycket ”vaccin” mot covid-19 att man inte längre har plats att lagra doserna.

Därför ska man skicka vaccinet till Tyskland, och lagra det där i stället.

Vaccinationstakten i Sverige har ”avtagit kraftig” sedan för ett år sedan, enligt Sveriges Radio. Den senaste veckan har antalet personer som tagit två doser bara ökat med 600 personer.

Men leveranserna av vaccin till Sverige går ändå inte att stoppa, på grund av de avtal som politikerna upprättat med tillverkarna.

Enligt socialminister Jakob Forssmed (KD) väntar Sverige fortfarande på ett antal nya vaccinbeställningar. Men de är så omfattande att man saknar lagringskapacitet i Sverige.

Så vem tjänar på lagringen i Tyskland? Enligt SR har Sverige tecknat ett lagringsavtal med Pfizer-Biontech, och det handlar om en ”stor andel” doser som nu ska lagras där.

– Vi har vaccinavtal som löper på ett tag framåt, men de kommer naturligtvis behövas förnyas kontinuerligt och då får man ju göra nya bedömning, säger Forssmed till Ekot.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program