USA:s förra covidsamordnare: Jag visste att vaccinen inte skulle skydda mot infektion

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

”Vaccinens” skyddande effekt mot covid-19 har överdrivits och att de inte skulle skydda mot infektion var något som Deborah Birx, Vita husets förra koordinator mot viruset, redan visste innan, säger hon i Fox News. Och just nu är det inte längre vaccinen som är ”nyckeln” mot smittan, utan antivirala läkemedel, hävdar hon. Detta kan tolkas som ett skifte i synen på hur covid ska hanteras, åtminstone om hennes ord får väga tungt.

Det är läkaren Deborah Birx, som var Vita husets koordinator i den så kallade kampen mot coronaviruset mellan 2020-2021, som har gjort flera anmärkningsvärda uttalanden om covid och de så kallade vaccinen mot smittan.

Hon tonar ned vaccinens effekt mot sjukdomen, även om hon inte förnekar den, särskilt inte gällande äldre. Och hon är orolig för äldre människor, eftersom det är den gruppen som drabbas av viruset (vilket egentligen framgick mycket tidigt under ”pandemin”, svenska Folkhälsomyndigheten visade det redan i juni 2020)

– Jag visste att dessa vaccin inte skulle skydda mot infektion. Och jag tror att vi överdrev vaccinen. Detta gjorde sedan att folk blev oroliga att det inte kommer skydda mot allvarlig sjukdom och sjukhusvistelse. Det kommer det. Men låt oss vara mycket tydliga: 50 procent av de människor som dog i omikronvågen var äldre, vaccinerade, säger hon.

Enligt Deborah Birx är det inte de så kallade vaccinen som just nu är ”nyckeln” mot covid, utan Pfizers antivirala läkemedel mot smittan, Paxlovid.

Det är mycket effektivt men måste sättas in tidigt, varför man behöver testa sig, hävdar hon och kallar läkemedlet för ”livräddande”. Särskilt orolig är hon nu för södra landsbygden i USA, som enligt henne inte har tillräcklig testning eller tillgång till sådan vård som presidenten Joe Biden hade när han nyligen smittades av covid-19. Hon uppmanar folk att försöka få tag på Paxlovid.

– Så det är därför jag säger: även om du är vaccinerad och boostad, eller ovaccinerad just nu, är nyckeln att testa sig samt Paxlovid. Det är effektivt. Det är ett jättebra antiviralt medel. Det är vad som kommer rädda ditt liv just nu om du är över 70 år.

– Sjukhusinläggningarna ökar stadigt, särskilt bland de som är över 70, påpekar hon.

I ett annat Fox-inslag påstås det att regeringen också visste att ”vaccinet” inte skulle få slut på pandemin, vilket var det som allmänheten fick höra.

Det finns dock även röster som är kritiska mot Paxlovid och den gratisreklam som Pfizer nu får. Det hävdas bland annat att medlet driver fram ytterligare mutationer.

Så här reagerar Tucker Carlson på Deborah Birx uttalande:

– Va?! Stoppa pressarna. Citat: ”Jag visste att de här vaccinen inte skulle skydda mot infektion.” Jaså? Men du glömde att berätta det samtidigt som folk fick sparken från sina jobb om de inte tog det, under premissen att de inte skulle få sjukdomen om de tog det? När blir du åtalad för brott? Snart, hoppas vi, säger han i ett av sina senaste program.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program