USA-politiker utmålar Ukraina som en antikristen tyranni

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Vivek Ramaswamy. © Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

Den amerikanske presidentkandidaten Vivek Ramaswamy gick till hårt angrepp mot Ukraina under republikanernas presidentdebatt i veckan, rapporterar Times of Israel.

Det var under republikanernas debatt i Miami i veckan som presidentkandidaten Vivek Ramaswamy gick till angrepp mot Ukrainas regering.

Han sade bland annat något som kunde uppfattas som att han kallar Ukrainas president Volodymyr Zelensky för ”nazist”. Enligt en talesperson för Ramaswamys kampanj kallade han dock inte Zelensky för nazist utan syftade på händelsen i det kanadensiska parlamentet där en ukrainsk SS-veteran hyllades, och där Zelensky medverkade, skriver NBC.

Ramaswamy fick en fråga om mer pengar till Ukraina.

– Jag är absolut inte övertygad. Jag njuter faktiskt av att se Ukraina-hökarna försiktigt dra sig tillbaka från sin position, sedan detta har blivit en katastrof, sade han.

– Ukraina är inte förebild av demokrati. Detta är ett land som har förbjudit 11 oppositionspartier. Man har konsoliderat alla medier till en statlig TV-mediearm – det är inte demokratiskt. Man har hotat att inte hålla val i år om inte USA skyfflar över mer pengar – det är inte demokratiskt. Man har hyllat en nazist i sina led, komikern i cargobyxor, en man som heter Zelensky, som gjorde det i sina egna led – det är inte demokratiskt, sade han.

Sedan rabblade Ramaswamy upp mer ”fakta” som mainstream-media enligt honom aldrig kommer berätta:

– Regionerna i Ukraina som är ockuperade av Ryssland just nu i Donbass: Luhansk och Donetsk. Detta är rysktalande regioner som inte ens har varit en del av Ukraina sedan 2014.

– Så att rama in detta som en sorts kamp mellan gott och ont, gå inte på det!

Vidare förklarade han att Ukraina bannlyst kristna.

– Det är faktiskt vad som händer. Man använder den ukrainsk-ortodoxa kyrkan, man har bannlyst den. Det ukrainska parlamentet gjorde det förra veckan, med stöd av våra pengar.

Läs också:

Kyrkan i Ukraina utrotas, enligt Ryssland
”Förföljelse” av kristna i Ukraina – Journalist: Varför tystnad från väst?

Se uttalandet:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program