”Förföljelse” av kristna i Ukraina – Journalist: Varför tystnad från väst?

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Regeringen i Ukraina har påbörjat en ”förföljelse” av ortodoxa kristna, hävdar en journalist i en intervju med Fox News Tucker Carlson.

För några dagar sedan rapporterade DN att Ukraina ”kastar ut” den kristna, ortodoxa kyrkan.

Nu undrar Fox News Tucker Carlson vad som egentligen pågår i Ukraina. Varför har regeringen börjat ge sig på kristna? Varför finansieras detta av väst och varför är det ingen som protesterar?

– Så, för att stödja Joe Bidens politik i Ukraina, måste man stödja vad Ukrainas regering gör med amerikanska skattedollar, däribland att ge sig på troende kristna inom Ukrainas gränser. Zelensky stänger nu kyrkor som tillhör den ukrainska ortodoxa kyrkan. Han säger att landet behöver andligt oberoende. Han stänger kyrkor och griper präster och nunnor. Så man måste fråga sig: Varför säger inte kristna ledare i USA något om detta, utan i stället stödjer det?

– Jag kan inte minnas att jag under hela mitt liv har hört om ett europeiskt land som stänger kyrkor och kastar präster i fängelse.

Journalisten Megan Basham kallar det som pågår för ”förföljelse” av kristna.

– Detta är inte ett beteende man ser i liberala demokratier, så man trodde att de som pekat ut Zelensky som en hjälte, som hyllade honom och sa att detta är någon vi som kristna måste stödja, nu borde ifrågasätta hans agerande, säger hon till Fox. Men det ser vi inte. Det har varit total tystnad om vad som på många sätt kan kallas en förföljelse av den ortodoxa tron. Vad beror denna tystnad på? Man ser inte ens särskilt mycket rapportering om det i kristna tidningar. De skriver ännu en massa artiklar om Trump, men inte om religiös förföljelse.

Kyrkan ber nu världen om hjälp och stöd, och säger i en film att man inte tänker lämna landet.

Se intervjun i Fox News HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program