Ungern varnar för globalisternas insektsmat

© Foto: Peter Halasz (CC BY-SA 3.0)

Den ungerska regeringen har nu infört nya strikta regler som ska varna för EU-globalisternas insektsmat, rapporterar den ungerska tidningen Origo.

Det är Ungerns jordbruksminister István Nagy som nu varnar för insektsprotein i maten.

Ungern har därför inför skärpta regler, som gör att livsmedel som innehåller insektsprotein ska märkas med orden ”Varning! Maten innehåller insektsprotein!”, förklarar Nagy på sin Facebook.

Produkter som innehåller insektsprotein ska tydligt urskiljas och separeras på butikshyllorna.

Enligt Origo betonar ministern att regeringen vill skydda ungerska konsumenter ”från de livsmedel som innehåller insektsprotein som godkänts av Bryssel med strikta produktmärkning och segregationsregler”.

– EU-kommissionen sätter våra gastronomiska traditioner och matvanor på spel, säger han.

Globalisterna vill få folk att äta insekter eftersom det påstås vara bättre för ”klimatet”. I Sverige har insektsmaten marknadsförts av bland annat SVT. Enligt SVT kommer framtidens nyårssupé bestp av insekter och alger. ”Nyårsafton år 2050 kommer att behöva firas på ett mycket mer klimatsmart sätt än i dag, om vi ska infria det vi lovat i Parisavtalet”, skrev man i januari.

Enligt kritiker är ”klimatkrisen” ett globalistiskt bedrägeri som egentligen bara handlar om att stöpa om världen i neokommunistisk form och frånta människor deras friheter och tillgångar.

”Försöken att få oss att äta insekter är inget annat än ett följsamhetstest. Det är ett sätt att förnedra och förödmjuka oss. De försöker helt enkelt se hur långt de kan gå. Så stå emot mycket, lyd lite, ät din biff och stöd dina bönder”, skriver rättsfilosofen Eva Vlaardingerbroek på Twitter.