Ulf Bejerstrand fick hjärtattack – men räknades som covidpatient

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Förra veckan fick Ulf Bejestrand från den direktdemokratiska rörelsen Knapptryckarna en ”massiv hjärtattack”. Men när han lades in på Södersjukhuset registrerades han som en covidpatient, säger han till Swebbtv. Detta eftersom han inte ville ta ett PCR-test.

Swebbtv Nyheter har skrivit flera artiklar om att ungefär hälften av alla påstådda covidpatienter egentligen vårdas för annat ändå covid.

Detta eftersom alla som läggs in på sjukhus testas för covid, och de som testar positivt räknas som covidpatient – oavsett varför de sökt vård.

Men nu berättar Ulf Bejerstrand, som nyligen fick en hjärtattack, att han också räknades som covidpatient – inte för att han testat positivt, utan för han vägrade ta PCR-testet.

– Det var väldigt nära att jag dog. Jag fick åka ambulanshelikopter, berättade han i sin egen film från sjukhuset.

Swebbtvs Lennart Matikainen talade med honom under Almedalsveckan.

– Jag var en coronapatient i deras ögon. Hundra procent, säger Ulf Bejerstrand.

Han fick upplysa vissa i personalen på SÖS att han inte var inlagd för covid, utan att han opererat sig. Han ville nämligen ha en bättre säng, för att kunna sova. Men det spelade ingen roll.

– ”Du ska veta att vi har varit här inne för corona.” Nej, jag har varit och opererat mig. ”Ja, men i våra papper står det att du har corona, eftersom du vägrar ta PCR-testet.” Det säger de klart och tydligt, förklarar han.

– De gör allt för att öka på statistiken. Så den här konspirationsteorin har du fått avslöjad personligen, påpekar Lennart Matikainen.

– Hade jag dött i det här läget hade jag dött med corona, fast jag inte ens hade corona. Det är sjukt, säger Ulf Bejerstrand till Swebbtv.

Efter att han vägrat ta PCR-testet förändrades personalens bemötande mot honom från bra till ”makabert dåligt”, säger han. Han blev mer eller mindre persona non grata.

– De visade verkligen öppet att jag inte var värd ett skit därinne. Det gäller inte alla, det var ett par sköterskor som var bra. Men det roliga är också att det sägs att vården är underbemannad. De var 180 sköterskor på den där avdelningen. Jag sa att då är det väl inte underbemannat. ”Nej, det är inte underbemannat”, svarade de.

Så hur mår Ulf Bejestrand idag?

– Jag mår skitbra, ni är ju här, säger han till Swebbtv. Jag kan inte må bättre. Du och Jesper. Fan, det är succé.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program