Hälften av ”covidpatienter” är bluff – födande kvinnor räknas som coronafall

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Varannan covidpatient inom NU-sjukvården är egentligen inte covidpatienter utan har sökt för något helt annat, uppger P4 Väst. De vårdas med covid-19, men inte på grund av covid-19. Bland annat gravida kvinnor räknas som covidpatienter. Statistiken är alltså kraftigt missvisande precis som i övriga landet.

Hälften av så kallade covidpatienter inom NU-vården i Västsverige vårdas egentligen för annat. Totalt handlar det om 48 patienter, varav 24 alltså inte är covidpatienter.

Det framgår av siffror som P4 Väst tagit del av.

Anledningen är att alla som läggs in på sjukhus testas för covid, och de som testar positivt räknas som covidpatient – oavsett varför de sökt vård.

– Vår bedömning är att 50 procent är hos oss för att de har en annan huvuddiagnos, de kanske ska föda barn eller har brutit ett ben, säger sjukhusdirektör Björn Järbur till SR.

Och Järbur bekräftar att den pågående ”vågen” av corona är helt annorlunda mot tidigare vågor. Förut var 9 av 10 covidpatienter riktiga covidpatienter, men nu är det alltså bara 5 av 10. Omikronvarianten är nämligen extremt smittsam, men mild.

– Det är en jättestor skillnad.

Därmed är statistiken alltså kraftigt missvisande. Och liknande siffror har avslöjats runt om i landet på sistone.

Regionen planerar dock inte ändra på hur statistiken registreras, enligt P4 Väst, eftersom de som drabbats av förkylningsviruset omikron isoleras på sjukhusen och därmed belastar vården.

Den svenska regeringen har alltså stängt ner samhället på grund av covid – påstår man – men många av de så kallade covidpatienterna behöver inte ens vård på grund av sjukdomen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program