”Ukraina förlorar 500 soldater per dag vid Bachmut”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Ukraina satsar allt på att Ryssland inte ska kunna ta Bachmut. Enligt Tass förlorar Ukraina så många som 500 soldater per dag i slaget om den viktiga staden.

Blodbadet i Ukraina fortsätter. Kievregimen gör allt för att inte förlora den strategiskt och symboliskt viktiga staden Bachmut. Då kan nämligen kriget mot Ryssland också helt vara förlorat, antyder nu till och med Ukrainas egen president Volodymyr Zelensky.

Men kostnaden i liv är enorm.

Enligt den tidigare överstelöjtnanten Andrey Marochko i Folkrepubliken Lugansk förlorar Ukraina cirka 500 soldater per dag i striderna vid Bachmut mot Ryssland.

Den ukrainska militären har lidit enorma förluster men fortsätter ändå skicka dit nya män.

Slaget om ”Bachmut” liknas vid en köttkvarn.

– Man fortsätter att fylla på förlusterna som den ukrainska armén lider, säger Andrey Marochko enligt Tass och påpekar att det handlar om ”oåterkalleliga förluster”.

Wagnergruppens chef Evgeny Prigozhin har precis beskrivit slaget om Bachmut, som pågått i många månader, som avgörande för hela Ukrainas militär. Slaget om Bachmut är ”historiskt” och kommer säkra en rysk seger i kriget, enligt Prigozhin.

– Från och med idag har slaget om Bachmut nästan förstört den ukrainska armén, säger han i ett uttalande. Den ryska armén kommer vara ensam kvar på schackbrädet, och alla andra pjäser kommer tas bort. Även om PMC Wagner förstörs i Bachmuts köttkvarn men tar med sig den ukrainska armén, skulle det betyda att vi genomfört vårt historiska uppdrag.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program