Ukraina befarar ökat tryck för fredsförhandlingar

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Ukrainas flagga. Foto: Swebbtv arkiv

Efter den misslyckade motoffensiven i kriget mot Ryssland befarar nu Ukrainas regering att trycket kommer öka från andra länder för att få till förhandlingar i konflikten. Ukraina har därför uppmanat sina diplomater att använda alla tillgängliga medel för att övertyga omvärlden att Ryssland måste besegras, rapporterar New York Times.

I samband med ett så kallat fredstoppmöte i Saudiarabien i helgen inledde Ukrainas regering en omfattande ”diplomatisk push” för att vinna stöd i omvärlden och undergräva Ryssland.

Ukrainas motoffensiv blev ett stort misslyckande.

Och nu fruktar landets regering vad framtiden kan innebära. Ökat tryck för fredsförhandlingar.

”Medan häftiga strider rasar vid frontlinjerna i Europas blodigaste krig på decennier, sade Zelensky till sina diplomater på onsdagen att saker och ting skulle bli ännu svårare eftersom trycket sannolikt kommer byggas upp under kommande månader för att hitta en förhandlad väg till fred”, skriver New York Times.

Enligt tidningen kallade Zelensky sina diplomater till en ”nödstrategisession” med avsikt att övervinna omvärlden till sitt narrativ om kriget.

Han uppmanade dem att använda tillgängliga verktyg för att övertyga världens länder att ”den enda vägen till en varaktig fred är ett komplett ryskt nederlag”, uppger New York Times.

Ukraina har förbjudit förhandlingar med Ryssland och kommer bara acceptera att Ryssland helt lämnar ukrainsk mark, vilket aldrig lär ske.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program