Tysklands ekonomi faller samman – drabbar hela Europa

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

En kraftig ekonomisk nedgång väntar i Tyskland, vilket utgör ett allvarligt hot inte bara mot det egna landet utan mot hela Europa, rapporterar Bloomberg.

Det är Bloomberg som nu rapporterar om att Europas ekonomiska motor, alltså Tyskland, håller på att falla sönder.

Enligt tidningen riskerar Tyskland en långdragen och långsam ekonomisk nedgång, vilket kommer drabba hela EU.

Tyskland har nämligen under flera årtionden varit Europas stora ekonomi och ”dragit regionen genom den ena krisen efter den andra”, skriver Bloomberg.

Men detta håller alltså på att förändras. Nord Stream bombades sönder – av USA, enligt journalisten Seymour Hersh. Den billiga ryska energin, som var en starkt bidragande faktor till Tysklands och därmed Europas ekonomi, finns inte längre. Och det var precis vad USA ville. USA har sett den ryska energin som ett vapen, som man därför slog ut.

Tysklands problem är, enligt Bloomberg, en havererad energipolitik, förlusten av förbränningsmotorer samt en kärv övergång till ny teknik. Tyskland kommer även få svårt att förse sina industrijättar med energi, förklarar man.

Detta tillsammans kan nu bli det största hotet mot Tysklands välstånd sedan kommunismens fall och återföreningen mellan öst och väst.

”Men till skillnad från 1990 saknar den politiska klassen ledarskap för att ta itu med strukturella frågor som gnager i hjärtat av landets konkurrenskraft”, skriver Bloomberg.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program