USA har förberett Ukrainas motoffensiv i ”månader”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Under flera månader har USA hjälpt Ukraina förbereda sin motattack mot Ryssland. Det påpekade Victoria Nuland under ett möte på torsdagen, uppger RT.

USA har hjälpt till att förbereda Ukrainas länge omtalade motoffensiv mot Ryssland. Och det har man gjort under flera månader.

Det berättade Victoria Nuland, USA:s vice utrikesminister för politiska frågor, via videloänk under Kiev Security Forum på torsdagen.

– Även när ni planerar för motoffensiven, som vi arbetat med ihop med er i cirka 4-5 månader, har vi redan påbörjat våra diskussioner med den ukrainska regeringen och vänner i Kiev – både på den civila och militära sidan – om Ukrainas långsiktiga framtid, sade hon enligt RT.

Enligt Nuland kommer attacken troligen inledas i samband med Natos årliga toppmöte, som i år arrangeras i Vilnius i Litauen i juli.

Avsikten med att bygga upp Ukrainas milutär är, sade hon, att avskräcka ryssarna, så att de inte gör något liknande igen, oavsett om kriget slutar om ett år, sex år eller 16 år.

Vidare hävdade Victoria Nuland att Ukraina i framtiden kommer bli ”motorn för Europas vitalisering” samt ett ”demokratiskt exempel… för hela världen”.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program