Medvedev: ”Europa har tappat förståndet”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

"Old Frayed European Flag" © Foto: fdecomite (CC BY 2.0)

Europas politiker beter sig som dårar, medan USA står i bakgrunden och tjänar pengar på Ukrainakonflikten och dess följder. Det menar Dmitrij Medvedev, vice ordförande för det ryska säkerhetsrådet, uppger Tass. Om väst skickar kärnvapen till Ukraina, kommer Ryssland svara med en förebyggande attack med kärnstridsspets, varnar han. Enligt Medvedev försöker USA via proxykriget i Ukraina ”eliminera sin hundra år långa fiende”.

Europeiska ledare har blivit galna. Det hävdar nu Rysslands tidigare president Dmitrij Medvedev.

De eldar bara på kriget och levererar tyngre och tyngre vapen. Nu talas det om att skicka F16-plan, och Sveriges regering ska låta Ukraina öva med det svenska stridsflyget Jas 39 Gripen.

Enligt Medvedev kommer väst att skicka ”kanske till och med kärnvapen”.

– Om det kommer till kärnvapen, kommer ett förebyggande anfall behöva genomföras, säger han. Det innebär att en missil med en kärnstridsspets kommer flygande till dem.

Men att krigseskaleringen kan leda till ett förebyggande kärnvapenangrepp begriper inte ”anglosaxarna”, hävdar ex-presidenten.

Att Europa beter sig som det gör, tycker han är märkligt. Vad USA egentligen sysslar med är nämligen inte särskilt svårt att förstå.

– Europa har tappat förståndet, fortsätter Medvedev och påpekar att EU bara ökar spänningarna genom sina beslut. USA agerar till stor del inom sina egna pragmatiska intressen. De för inte krig, de tjänar pengar istället. De försöker eliminera sin hundra år långa fiende.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program