Tucker: Den rådande makten för hjärndöd och patetisk för att överleva

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Makteliten i USA har blivit hysterisk och aggressiv. Den är rädd att förlora. Detta är bakgrunden till att Tucker Carlson fick gå från Fox News, säger han nu själv i ett klipp han publicerat på Twitter. Men tiden vi lever i är för löjlig och hjärndöd för att fortsätta. Sanningen kommer segra, och lögnarna som styr försvagas, försäkrar Tucker.
– Vi ses snart, säger han.

Tucker Carlson har nu publicerat ett första svar efter att han fått sparken från Fox News. För det verkar vara det som har hänt. Hans populära program hotade ”narrativet”.

Tucker lämnade Fox News ”utan ett avskedsprogram”, påpekar vissa. Bara det säger nog en del.

Enligt Tucker har väst spårat ur så extremt att det inte finns några riktiga debatter i media längre. Det fanns i hans program, men nu är det alltså borta.

Det som sägs i media är ”ofattbart korkat” och totalt irrelevant, förklarar han.

– De onekligen stora frågorna, de som kommer definiera vår framtid, får praktiskt taget ingen diskussion alls, säger Tucker Carlson i klippet. Krig, medborgerliga friheter, spirande vetenskap, demografiska förändringar, företagens makt, naturresurser. När hörde man senast en legitim debatt om någon av dessa frågor? Det var länge sedan. Sådana debatter är inte tillåtna i amerikanska medier. Båda politiska partier och deras donatorer har nått konsensus om vad som gynnar dem, och de samverkar aktivt för att stänga ner alla samtal om det.

Plötsligt ser USA väldigt mycket ut som en enpartistat. Det är en deprimerande insikt, men tillståndet är inte permanent. Vår nuvarande ortodoxi kommer inte att hålla. Den är hjärndöd, ingen tror på riktigt på den. Knappast någons liv förbättras av den. Det här ögonblicket är för löjligt i sig för att fortsätta, och därför kommer det inte att göra det. De som sitter vid makten vet detta, det är därför de är hysteriska och aggressiva. De är rädda. De har gett upp sin övertalningsförmåga, och tar till våld. Men det kommer inte att fungera.

Enligt Tucker kommer sanningen och godheten att vinna. Det är han säker på.

– När ärliga människor säger vad som är sant, lugnt och gör det utan att skämmas, blir de kraftfulla. Samtidigt krymper lögnarna som försökt tysta dem, och de blir svagare. Det är universums järnlag – sanna saker segrar. Var kan man fortfarande hitta amerikaner som säger sanna saker? Det finns inte många platser kvar, men det finns några, och det räcker.

– Så länge du kan höra orden finns det hopp. Vi ses snart.

I skrivande stund har Tuckers klipp över 34 miljoner visningar.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program