Trump vill leda fredsuppdrag i Ukraina – varnar för världskrig: ”Hela världen står på spel”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Official White House Photo by Tia Dufou/Public domain

USA:s förre president Donald Trump säger nu att en fred måste till mellan Ukraina och Ryssland innan hela världen går under. Han varnar för ett tredje världskrig.

Det är på mikrobloggen Truth Social som Donald Trump ger sin syn på världsläget.

Och han är orolig.

Enligt den tidigare presidenten måste en fred till mellan Ryssland och Ukraina – omgående.

Attacken mot Nord Stream kan ”leda till en stor upptrappning, eller krig”, skriver han.

”USA:s ’ledarskap’ bör förhålla sig ’coola, lugna och torra’ gällande SABOTAGET av Nord Stream. Det här är en stor händelse som inte bör innebära en stor lösning, åtminstone inte ännu”, fortsätter han i ett annat inlägg på Truth Sociala under onsdagen.

”Ryssland/Ukraina-katastrofen borde ALDRIG ha inträffat, och skulle definitivt inte ha hänt om jag hade varit president. Gör inte saken värre med pipeline-sprängningen. Var strategisk, var smart (briljant!), få till en förhandlad fred NU. Båda sidor behöver och vill ha det. Hela världen står på spel”, fortsätter han och erbjuder sig sedan att leda fredsuppdraget i Ukraina.

I ett tal förra veckan varnade Donald Trump för tredje världskriget:

– Jag hade rätt om allt. Men jag hoppas inte jag får rätt om tredje världskriget. För vi har korkade människor som styr, sade han. Ni vet, Putin nämnde N-ordet, ni vet vad N-ordet är (nuclear, vår anm)? Nej, nej, nej, det är kärnvapenordet. Han nämnde N-ordet i går, kärnvapenordet, som inte ska nämnas. Vi kan hamna i tredje världskriget och det skulle bli ett krig som vi aldrig sett förut, det skulle inte ens vara i närheten, för vi styrs av korkade människor.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program