Swebbtv hängs ut som ”konspiratorisk tv-kanal” – motattacken: ”DN en rysskollaboratör sedan 20 år”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Dagens Nyheter påstår att Swebbtv är en ”konspiratorisk tv-kanal” som sprider ”Kremls narrativ”. Men enligt Swebbtvs vd Mikael Willgert är det tvärtom DN som gått Rysslands ärenden bland annat genom att driva på nedrustningen av det svenska försvaret. Sedan många år tillbaka har DN:s klimatalarmism också gjort Europa beroende av rysk energi. Swebbtv försöker balansera debatten med olika perspektiv.
– DN har varit en rysskollaboratör under minst 20 år, säger Willgert till Swebbtv Nyheter.

Det var under fredagen som Dagens Nyheter publicerade en längre artikel där Swebbtv hängs ut som en ”bannlyst konspiratorisk tv-kanal”.

Till sin hjälp har DN tagit vänsterextrema Expo.

Det påstås bland annat att Swebbtv sprider ”Kremls narrativ rakt av” om kriget i Ukraina.

Men i verkligheten har Swebbtv försökt balansera debatten genom att låta olika röster och perspektiv komma fram, vilket DN låtsas att inte se.

Swebbtv har bland andra intervjuat Ukrainafrivilliga och folkrättsprofessor Bo Theutenberg, som fått komma till tals i frågan upprepade gånger och som bland annat kallat invasionen av Ukraina för ett grovt brott mot folkrätten.

Nu går Swebbtvs Mikael Willgert till motangrepp mot DN.

Han menar tvärtom att det är Dagens Nyheter som sprungit Rysslands ärenden.

– Det man kan konstatera är att DN har varit en rysskollaboratör under minst 20 år. DN har ju drivit på nedrustningen av det svenska försvaret som varit ämnat att skydda oss mot Ryssland och tidigare Sovjet. DN har varit högst aktiva i att driva på nedläggningen av kärnkraften, vilket också är ett Rysslandsnarrativ eftersom vi genom nedläggningen av kärnkraft och byggandet av vindkraft i slutändan blivit beroende av den ryska gasen.

Swebbtv har gått emot mainstream-medias klimatalarmistiska agenda som lett till ett kraftigt beroende av rysk energi, något som nu kan få förödande konsekvenser för Europa.

– Vi har satt oss på tvären, för vi har ju lyft fram de här problemen, säger Mikael Willgert.

Enligt journalisten Ingrid Carlqvist ingår DN:s svartmålning av Swebbtv i ett större mönster där alternativa röster ska tystas och där gammelmedia ska styra vad folk får tänka och tycka.

– Det är ett mönster som vi började skönja för kanske tio år sedan och som därefter har bara trappats upp. Jag tycker det är högst obehagligt att journalister låter sig utnyttjas av makten.

– Det är ett skamlöst förakt för vanligt folks förmåga att bilda sig en egen uppfattning, säger hon.

Swebbtv har försökt nå DN:s journalist för en kommentar om hans så kallade granskning.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program