SVT: ”Farligt för klimatet” när kossor andas

Hetsen mot jordbruken fortsätter. Nu påstår statliga SVT att det är ”farligt för klimatet” när kor andas och fiser. Kossorna ”värmer klimatet mycket”, påstås det.

Det är SVT som nu basunerar ut att kor är farliga för ”klimatet”. Närmare bestämt att det är farligt när korna andas och fiser.

Kor är nämligen idisslare och bildar metangas när de smälter sin mat.

Metanet släpps sedan ut och stannar i atmosfären under tio års tid, enligt public service-kanalen.

”Metan är en kraftig växthusgas som hinner värma klimatet mycket på den tiden”, påstår SVT.

Och detta har blivit ett problem, fortsätter man, eftersom det finns fler nötkreatur än någonsin.

Tidigare har även Bill Gates gett sig på världens kossor. 2018 skrev han på Twitter:

”Om alla nötkreatur i världen gick samman för att starta sitt eget land skulle de vara den tredje största utsläpparen av växthusgaser.”

Just nu pågår en häxjakt mot västerländska jordbruk och deras så kallade ”utsläpp”. Senaste exemplet är Irland, där bönderna nu ”kommer tvingas slakta kor för att nå klimatmålen”, rapporterade The Guardian igår. Landets regering avser minska jordbrukens så kallade utsläpp med 25 procent till 2030, vilket skulle driva många gårdar i konkurs. Samma sak sker i andra länder, som en del av globalisternas ”Agenda 2030”. Enligt kritiker handlar det egentligen inte om klimatet ut om en global neokommunistisk statskupp för att stöpa om västvärldens ekonomiska och politiska system och tvinga fram en världsregering där makteliten härskar: The Great Reset.

Läs vår tidigare artikel: Experten: ”Klimatkrisen” en myt skapad av FN