MP till Swebbtv: ”Klimatet” viktigaste valfrågan – en ”överlevnadsfråga för alla”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Swebbtv Nyheter var på plats när politikerveckan Järvaveckan inleddes i Stockholm på onsdagen. Swebbtv talade bland annat med representanter från Miljöpartiet, som hävdade att den så kallade klimatfrågan handlar om ”överlevnad” och att ”katastrofer” väntar över hela världen och Sverige om ”nollutsläpp” inte uppnås snart.

Idag inleddes den mångkulturella politikerveckan Järvaveckan på Spånga IP i nordvästra Stockholm. Swebbtv var på plats för att tala med deltagare och partier.

På plats fanns även islamkritikern Rasmus Paludan, som i sedvanlig ordning försökte provocera genom att bränna koranen.

– Hemskt. Otroligt hemskt. Det finns ingen anledning att diskriminera några människor. Sverige har plats för allihopa. Det är det som gör Sverige så fint, att det är så mångkulturellt, sade Juan om den svensk-danske politikerns koranbränning.

Det fanns också idéer om hur man inte ska hamna i gängkriminalitet: ta ansvar, utbilda sig och jobba. Helt enkelt kämpa stenhårt för att få ett vettigt liv.

– Jag själv har sommarjobbat, jag har kämpat, jag har inte haft problem. Jag har kämpat stenhårt att inte välja gängkriminalitet. Jag utbildade mig, så det gick bra för mig. Jag vill försöka hjälpa de invandrare som inte klarar sig. Man måste kämpa stenhårt, för att komma vidare, få bra betyg och sedan hitta ett jobb på arbetsmarknaden, sade Tabin till Swebbtv.

Swebbtv Nyheter frågade även Miljöpartiet vilken den viktigaste frågan inför valet är.

– Det är klimatfrågan som är absolut viktigast för oss att driva i alla fall, sade en MP-kvinna.

– Det är en överlevnadsfråga för alla, tillade Mats Pertoft, ordförande för Miljöpartiet i Södertälje.

Annars kommer det nämligen gå riktigt illa, förklarade han.

– Om vi inte driver klimatfrågan väldigt, väldigt starkt så riskerar vi katastrofer över hela världen och hela Sverige. Vi vet att till 2030 måste ha dragit ner på utsläppen, det måste vara nollutsläpp för att vi inte ska drabbas av liknande saker. I Indien idag har de till exempel 50 grader plus värme. Du kan inte arbeta och leva under sådana förutsättningar. Jordens tredje största veteproducent klarar inte av att leverera längre.

– Det är en klimatkatastrof på gång. Om vi inte klarar det är vi illa ute, fortsatte Pertoft.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program