Sverige har skickat 20 miljarder till Ukraina – nu kommer det trettonde ”stödpaketet”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Försvarsminister Pål Jonson (M). © Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Sveriges regering skickar nu ett trettonde ”stödpaket” till Ukraina till ett värde av 3,4 miljarder kronor, skriver Försvarsdepartementet i ett pressmeddelande. Totalt har Sverige skickat över 20 miljarder till Ukraina, som helt misslyckats i sin motoffensiv.
– Vi bör ha förberedelse på att detta kan bli ett långvarigt krig, sade försvarsminister Pål Jonsson (M) på en pressträff idag.

Den svenska SD-understödda regeringen fortsätter sitt pengaregn över Ukraina.

Trots att Ukraina ”inte uppnått nånting, 100.000-tals soldater har dött för ingenting och Ryssland är starkare än nånsin”, som den amerikanska militäranalytikern Douglas Macgregor uttrycker det, skickar Sverige nu ytterligare ett ”stödpaket” till regimen i Kiev.

Det handlar om ett ”trettonde stödpaket” med fokus på ammunition och reservdelar, skriver regeringen på sin hemsida.

Paketet omfattar bland annat ammunition och reservdelar till de system som Sverige skänkt till Ukraina, så som stridsfordon 90 och stridsvagn 122. Nu skänker man även transportfordon, beredskapsvaror och minröjningsutrustning.

”Samtidigt får regeringen ett bemyndigande att besluta om försäljning av jaktrobot Rb 99 (AMRAAM) till USA som sedan ska skänkas till Ukraina”, skriver Sveriges regering.

– Vi bör ha förberedelse på att detta kan bli ett långvarigt krig, sade försvarsminister Pål Jonsson på en pressträff på tisdagen.

– Vi måste ha ett långsiktigt perspektiv på att vi kan stötta de plattformar och system som vi har skickat till Ukraina på ett varaktigt sätt.

Sveriges maktelit har, i och med denna leverans, totalt skickat drygt 20 miljarder kronor i militärt stöd till Ukraina sedan februari 2022, kan man utläsa i regeringens information.

Enligt den amerikanska professorn Jeffrey Sachs bär USA och väst ansvar för förstörelsen av Ukraina, då de sabbade ett gångbart fredsavtal mellan Ryssland och Ukraina i början av kriget.

Se pressträffen:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program