Professor: Ukraina är ”Europas Afghanistan” – totalt förstört av USA

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

USA har gjort med Ukraina vad man gjorde med Afghanistan. Förstört landet. Det är vad den amerikanska professorn Jeffrey Sachs i början av kriget förutsåg skulle hända. Och nu har det blivit så, menar han själv i en intervju med Dialogue works. Västvärldens krigshetsande ”elit” verkar befinna sig i en empatilös masspsykos. Väst ”bryr sig inte över huvud taget” om alla hundratusentals ukrainska soldater som dör.
– Man säger bara: här är lite mer vapen, fortsätt nu!

Det ser allt mörkare ut för Ukraina. Nu har nämligen även propagandanarrativet som mainstream-media och politiker i väst pumpat ut sedan februari 2022 börjar krackelera.

CNN rapporterade i veckan att det är ”högst osannolikt” att Ukrainas offensiv mot Ryssland kommer lyckas, vilket framgått i Swebbtv länge.

I en ny intervju gör den amerikanska professorm Jeffrey Sachs en förkrossande analys av kriget.

Han jämför Ukrainakriget med Afghanistan, som USA enligt Sachs förstörde i flera decennier. Under kaosartade former lämnade USA Afghanistan 2021, sedan man krigat mot talibanerna i 20 år. USA uppnådde ingenting militärt. Men det var inte heller meningen. Wikileaks-grundaren Julian Assange har tidigare, när han var fri, förklarat att kriget i Afghanistan var ett sätt för västvärldens eliter att tvätta pengar, att sno pengar från skattebetalare.

– Målet är att använda Afghanistan för att tvätta bort pengar från USA:s och Europas skattebaser genom Afghanistan, och tillbaka ner i händerna på en transnationell säkerhetselit. Målet är ett ändlöst krig, inte ett framgångsrikt krig, sade Assange 2011.

Så här säger nu Jeffrey Sachs:

– Jag sa i början av kriget att USA kommer göra Ukraina till ett europeiskt Afghanistan. USA förstörde Afghanistan i 40 år. Man förstörde det landet skoningslöst, cyniskt, okunnigt, brutalt. Och man kommer att göra samma sak med Ukraina om inte ukrainarna vaknar upp och säger ”Gud, vi bli dödade av detta”, vilket är vad de borde ha förstått för länge sedan.

Enlgit Sachs spelade väst och Nato ett ”chicken race” med Ryssland genom att militarisera Ukraina.

– Putin synade deras bluff, säger han.

Ukraina ville förhandla med Ryssland tidigt in i kriget, och de båda länderna kom i princip fram till en lösning. Men då kom väst och hindrade ett avtal. Man vill inte ha fred, man ville ”krossa Ryssland”, genom Ukraina, förklarar Sachs: ”Och ni ska göra det åt oss, Ukraina. Ni blir hjältar! Ni kommer besegra Ryssland med våra fantastiska vapen och ekonomiska sanktioner!”

– Det var såklart en illusion, fortsätter han. Typisk amerikansk arrogans.

Ryssland hade en mycket mer kapabel militär och var mycket mer teknologiskt utvecklat än vad krigshetsarna i väst fattade.

Och nu har Ukraina raserats i ett hav av blod. Bara de senaste två månaderna ska Ukraina ha förlorat 40.000 soldater, säger Sachs.

– Man kan se att väst inte bryr sig över huvud taget om liven som går förlorade. Man säger bara: här är lite mer vapen, fortsätt nu!

USA har försatt Ukraina i en ”fruktansvärd, fruktansvärd katastrof”, enligt professorn.

Se klipp HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program