Svenskarna ”en svag tabukultur” – måste ”kunna ta ett kulturkrig”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Sverige är en svag tabukultur. Det håller inte i dagens samhällsutveckling. Det måste till riktiga politiker som kan ta ett ”kulturkrig” och inte fega ur som dagens höger gjort.

Jan Tullberg, docent i företagsekonomi, säger i Swebbtv att han är pessimistisk till samhällsutvecklingen i Sverige och västvärlden.

Inte minst därför att motståndet är så svagt. Inte ens Sverigedemokraterna är särskilt tuffa. Det räcker att man säger fel saker så kan man åka ut ur partiet med huvudet före.

Tullberg summerar sitt prat med ordet ”civilisationskris”.

Alla etablerade politiker tycks vara överens om att Sverige ska vara en multikultur, och frågan som då uppstår är vilken kultur som ska dra längst strået.

– Svenska folket är inte riktigt med på noterna, utan är egentligen en svag tabukultur, som tror på att vissa saker är fel, och andra saker är rätt. Men väldigt mycket av det är ju riktigt usla antaganden, säger Jan Tullberg i Swebbtv.

Enligt Tullberg är det svårt att ”inte dra slutsatsen att Sverige är mitt inne i en civilisationskris”.

– Jag ser ingen riktig lösning på den, påpekar han. Det bygger på att man slår tillbaka, att man återerövrar polisen, får ordning på rättsapparaten. Tokfeministerna måste ut ur systemet. Sen måste man gå in och skapa ordning och reda.

– Man måste stå fast och slå hårt. Man måste kunna ta ett kulturkrig. Men just nu verkar det som att den mjuka linjen ska vinna striden i den borgerliga regeringen. Men det kommer den inte göra. Folk är nedgrävda i sina skyttegravar och det enda sättet att göra det här är att ha ett kulturkrig. Det är mycket sant det här som många högerpolitiker sagt, att politiken kommer nedströms från kulturen. Vinner man kulturen så kan man vinna politiken, men man kan inte vinna politiken utan att först ha vunnit kulturen.

Se hela programmet:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program