Sverige borde ta strid mot globalisterna: ”Allt går – det måste folk förstå”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Myndighetschefer och tjänstemän har extremt stor makt i Sverige. Därför måste de bytas ut, om det ska gå att förändra den politiska riktningen och samhällsutvecklingen i Sverige. Det säger Samnytts Kent Ekeroth i ett nytt avsnitt av Fjärde Statsmakten. Samtidigt borde inte svenska politiker acceptera vansinnesbeslut från globalistiska organisationer som till exempel EU eller WHO. Sverige borde ta strid i stället – likt Ungerns regering.

Det är i ett nytt avsnitt av Swebbtvs Fjärde Statsmakten som Mikael Willgert intervjuar Samnytts Kent Ekeroth.

Ekeroth pratar bland annat om Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik, som alltså inte fått förlängt förordnande av den nya regeringen. Han måste lämna.

Varför är det så viktigt?

Låt oss gå tillbaka ungefär tio år i tiden och kriget i Syrien. Då gav Sverige permanent uppehållstillstånd till alla syrier som kom hit.

”Den som fattade det beslutet var Mikael Ribbenvik, ställföreträdande generaldirektör och operativ chef på Migrationsverket”, kunde man läsa på SVT Nyheter.

Och det var ett ”enkelt” beslut att ta, enligt Ribbenvik.

Så här säger Kent Ekeroth i Swebbtv:

– Vi har alltså en icke-vald tjänsteman som i princip dikterade hela Sveriges invandringspolitik. Och ingen gjorde något åt det. Billström sa att det kan vi inte göra något åt. Man skyller alltid på tjänstemännen. Så de har extremt stor makt.

– Socialdemokraterna har missbrukat utnämningsmakten i så många år. De har tillsatt 80 eller 90 procent av alla myndighetschefer.

Därför måste de bytas ut, enligt Ekeroth.

– Det är självklart att man inte kan låta dem sitta kvar, för de kommer ju motarbeta den nya regeringen, påpekar han i Swebbtv.

Efter valet 2018 skrev 261 ”opolitiska tjänstemän” i regeringskansliet på ett upprop som varnade för att ett maktskifte skulle ”urholka regeringskansliets värdegrund”.

– Den här myndighetsaktivismen finns överallt, säger Ekeroth.

Att Mikael Ribbenvik inte får förlängt uppdrag har skapat en himla uppståndelse. Socialdemokraterna är väldigt duktiga på att dra igång mediedrev.

– Hela vänstermaskineriet, hela sossemaskineriet, går igång. Man försöker utmåla det här som antidemokratiskt och totalitärt. Man gör kopplingar till Ryssland och Ungern. Det är en taktik de har. De vill behålla sin makt, och då vill de behålla sina myndighetspersoner. De utmålar alla hot mot deras makt som antidemokratiska, men egentligen är det ju tvärtom, säger Kent Ekeroth.

Sverige styrs av en infantiliserad grupp människor, fortsätter han, som fattar beslut på känslor och som till exempel börjar gråta när någon försöker minska invandringen.

– Det här genomsyrar migrationspolitiken men även kriminalpolitiken och annat.

Enligt Kent Ekeroth skyller svenska politiker alltid på andra, som globalistgrupper som EU och FN.

– Det finns länder som gör helt andra prioriteringar än Sverige, till exempel Ungern. De har i princip ingen invandring. De är med i samma EU. Problemet med svenska politiker är att de använder de här organisationerna, EU, WHO och alla andra, som en ursäkt för att driva igenom den politik de vill ha men skyller på någon annan. ”Vi kan inte gör något. Det är internationella konventioner, det är EU”. Det är alltid någon annans fel. Jag hade en debatt med Billström i riksdagen. ”Nej, vi kan inte minska invandringen.” För det är konventioner hittan och dittan. De ljuger. Skyller på någon för att bedriva den politik de vill.

– Allt går. Det är något folk måste förstå. När någon säger att det inte är möjligt, då vet du att det är möjligt. Allt handlar om politisk vilja. Säger EU någonting. Då tar vi strid, vi tar det till domstol. Då skjuter vi upp beslutet i tre, fyra, fem år. Kostar det hundra miljoner så är det värt det. För kostnaden för invandringen är ofantlig, säger Kent Ekeroth i Swebbtv.

Se hela intervjun:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program