Svenska barn ska injiceras med Pfizers substans

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: U.S. Secretary of Defense/Lisa Ferdinando

Folkhälsomyndigheten rekommendera nu att barn 12-15 år i Sverige enbart får Pfizer/Biontechs så kallade vaccin mot covid-19.

Det var den 16 september som Folkhälsomyndigheten beslutade om allmän vaccination mot covid-19 för svenska barn från 12 års ålder.

Detta fick ett stort antal läkare och specialister att varna för sådan vaccinering. Att förorda massvaccinering av friska barn är ”obegripligt” då denna grupp löper så liten risk att drabbas svårt att covid-19, förklarade de i Läkartidningen.

Idag skriver Folkhälsomyndigheten på sin hemsida att man specifikt rekommenderar att barnen ”enbart” får Pfizer/Biontechs substans mot covid-19.

Enligt myndigheten finns det nämligen ”säkerhetsdata” gällande denna produkt.

– Sammantaget ser vi skäl att välja det vaccin som vi vet mest om och som är mest välbeprövat när det gäller vaccination av barn mellan 12 och 15 år, säger statsepidemiolog Anders Tegnell i ett pressmeddelande.

Swebbtv har tidigare rapporterat om forskning från USA som visar att pojkar löper flera gånger större risk att drabbas av hjärtproblem efter att ha fått coronavaccinet jämfört med att bli inlagda på sjukhus på grund av viruset. Enligt studien är risken för hjärtproblem hos pojkar 12-15 år efter vaccinet 162,2 per miljon invånare. Det är den högsta siffran bland alla granskade grupper. Samtidigt var risken för sjukhusvård för pojkar i samma ålder på grund av covid-19 inte högre än 26,7 per miljon invånare, vilket innebär att risken för hjärtmuskelinflammation från vaccin är 6,1 gånger högre.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program