Stor uppslutning vid manifestation för Sverige och mot våldet

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bild: Faksimil från Lennart Matikainens Youtube-kanal

Igår genomfördes den omtalade manifestationen ”Kärleksmanifestation för Sverige – mot våldet”. Uppskattningsvis deltog cirka 2.000 svenskar för att demonstrera mot det eskalerande och importerade klankriminella våldet som Sverige drabbas av.

Manifestationen fick en stark uppslutning trots det kalla vädret, där deltagarna först samlades i Humlegården för tal och förberedelser för den demonstrationsmarsch som sedan genomfördes till Östermalmstorg.

I Humlegården rörde sig också en fotograf från Expo som bedrev sedvanlig politisk kartläggning av deltagarna i manifestationen. Det gick däremot inte som hon tänkt sig. Hon möttes av arga tillrop och omringades av upprörda svenskar som krävde att hon skulle försvinna därifrån, vilket hon till sist gjorde efter att ha känt av grupptrycket.

Lennart Matikainen var en av de som konfronterade den politiska kartläggningsorganisationen Expos företrädare och fick händelsen på film.

– Expo blev en symbol för vilka som är FÖR våldet när de dök upp och enkom skulle ”avslöja” högerextrema. Det var många som reagerade starkt och drev bort henne. Hon följde med på avstånd sedan och fotade. Expo är i mina ögon något utdöende när de enbart ska stämpla oavsett budskap på demonstrationen, berättar Matikainen för Swebbtv Nyheter.

Deltagartåget marscherade sedan till Östermalmstorg och på vägen upp dit uppmärksammades tåget av nyfikna förbipasserande. Dessa ska ha visat uppskattning för budskapet enligt Matikainen.

– Det var många som fotade och filmade oss längs vägen och det verkade som alla uppskattade budskapet, säger Matikainen.

Manifestationens intention var att samla svenskar brett över hela det politiska spektrumet. Under talen var det många som riktade kritik mot politikerna som står handfallna inför de problem som blir alltmer omfattande. Vikten av att svenskar organiserar sig och går ut på gatan för att demonstrerar mot politikernas vanstyre framhölls också som en nyckel till att få till en förändring.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program