Staffanstorps seger: Migra­tions­verket avbryter anvis­ning till kommunen

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M). Foto: Swebbtv/Björn Bjarnesjö(pressbild Migrationsverket)

Staffanstorp har åtminstone tillfälligt vunnit i sin strid mot Migrationsverket, som försöker skicka utomeuropeiska kvotflyktingar till kommunen. Staffanstorp vägrade möta upp invandrarna, som egentligen hade anvisats till kommunen idag. Migra­tions­verket säger att man ”avbryter anvis­ningen till Staffanstorp”.

Det var tidigare i veckan som TT rapporterade om att skånska Staffanstorp inte tänker ta emot några utomeuropeiska kvotflyktingar så länge kriget i Ukraina pågår.

Flera sådana flyktingar skulle anvisas till Staffanstorp i dag torsdag, och Migrationsverket krävde att kommunen skulle möta upp dem.

Vad hände? Staffanstorp vägrade lyda myndigheten.

Migra­tions­verket meddelar därför i ett pressmeddelande på torsdagseftermiddagen att man avbryter anvis­ningen till Staffanstorp.

”För att säkerställa att familjen får det mottagande som den har rätt till enligt bosättningslagen har Migrationsverket beslutat att anvisa kvotflyktingarna till en annan kommun”, skriver myndigheten.

Den nya kommunen, som inte anges, har däremot gått med att ta emot dem.

– Det viktiga för Migrationsverket är att säkerställa att familjen får ett ordnat mottagande, säger Fredrik Bengtsson, regiondirektör för Migrationsverket region syd. Beslutet innebär inte att Staffanstorp är undantaget från framtida anvisningar, utan vi gör detta för att värna om familjen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program