Soros: En ukrainsk seger skulle upplösa Ryssland

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

George Soros. © Foto: Niccolò Caranti (CC BY-SA 3.0)

”Öppna och slutna samhällen” kämpar om global dominans i världen. Det förklarade vänstermiljardären George Soros vid årets säkerhetskonferens i München. Enligt Soros är en ukrainsk seger viktig för då skulle Ryssland upplösas och inte längre utgör ett ”hot” mot omvärlden. Det skulle innebära ”en stor förändring till det bättre”, påstår han.

Tidigare i veckan öppnade George Soros den globalistiska säkerhetskonferensen i München, där Sveriges regering fick ett ”fredspris” för sin hittills misslyckade Nato-ansökan.

I sitt tal gjorde Soros ånyo en analys av världslaget.

Han talade bland annat om Ukrainakriget.

– Länderna i det forna Sovjetunionen kan knappt vänta på att se ryssarna besegras i Ukraina, eftersom de vill hävda sin självständighet. Detta betyder att en ukrainsk seger skulle resultera i upplösningen av det ryska imperiet. Ryssland skulle inte längre utgöra ett hot mot Europa och världen. Det skulle innebära en stor förändring till det bättre. Det skulle medföra en enorm lättnad för öppna samhällen och skapa enorma problem för slutna.

Han diskuterade även Indien och Kina, och utvecklingen i USA.

– När Donald Trump blev president 2016 utgjorde han ett verkligt hot mot vår demokrati. Trump är en djupt bristfällig karaktär, fortsatte Soros. Han känner inget engagemang för demokrati. Demokratin ger honom bara en scen att uppträda på. Som president var han mer intresserad av att hålla på med diktatorer än att främja demokratiska principer.

Enligt George Soros hade Trump Rysslands president Vladimir Putin som förebild, och han lockade ”många icke-utbildade vita anhängare”.

Inför presidentvalet i USA 2024 hoppas miljardären att Trump och Floridas guvernör Ron DeSantis går upp mot varandra.

– DeSantis är klok, hänsynslös och ambitiös. Han kommer sannolikt bli den republikanska kandidaten. Detta kan få Trump, vars narcissism har förvandlats till en sjukdom, att kandidera som en tredjepartikandidat. Detta skulle leda till en Demokratisk jordskredsseger och tvinga det republikanska partiet att reformera sig självt.

”Öppna och slutna samhällen” kämpar nu om global dominans i världen. Samtidigt riskerar hela civilisationen att ”kollapsa” på grund av klimatförändringar, avslutade Soros.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program