Regeringen får ”fredspris” för kaosartad Nato-ansökan

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

"Ewald-von-Kleist-Award" © Foto: Tobias Kleinschmidt/Munich Security Conference (CC BY 3.0 DE)

Sveriges och Finlands statsledare tilldelas nu ett ”fredspris” efter sitt hittills misslyckade försök att gå med i Nato, uppger Sveriges regering i ett pressmeddelande.

Det var igår som regeringen meddelade att statsminister Ulf Kristersson (M) tillsammans med Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson, Finlands president Sauli Niinistö och Finlands statsminister Sanna Marin, tilldelats årets Ewald von Kleist-pris.

Detta är ett så kallat fredspris uppkallat efter den tyska motståndsmannen Ewald-Heinrich von Kleist och som delas ut på den internationella säkerhetskonferensen i München.

konferensens hemsida kan man läsa att George Soros kommer medverka i år. Man skriver att ”vi är särskilt glada över att George Soros, grundare och ordförande för Open Society Foundations, vänligen gått med på att öppna med ett huvudtal”. Enligt tyska medier ska även Bill Gates delta. ”Klimatförändringar” är nämligen också ett säkerhetshot, påstås det.

Tidigare vinnare av priset är bland andra Henry Kissinger, John McCain, Förenta Nationerna (FN) och Nato-chefen Jens Stoltenberg.

Sverige och Finland får nu priset för att ha ansökt om just Nato-medlemskap.

– Det är naturligtvis mycket hedrande, säger Ulf Kristersson i ett uttalande.

– I det säkerhetspolitiska läge som Sverige befinner sig i är den nationella enigheten och brett samarbete oerhört viktig. Det var just därför som både jag och Magdalena Andersson i maj förra året lovade svenska folket att vi – oavsett vem som bildar regering – skulle arbeta gemensamt för att föra Sverige in i Nato. Priset är en fin bekräftelse på hur viktig denna enighet är för Sverige och för svensk säkerhet, men också för europeisk och transatlantisk säkerhet.

Så här lyder motiveringen:

”Vi skulle vilja hedra era länders historiska, ansvarsfulla och samordnade beslut att ansöka om NATO-medlemskap och stärka alliansens motståndskraft inför Rysslands brutala och omotiverade aggression mot Ukraina. Detta beslut och den process som ledde fram till det – att ta med allmänheten och korsa partilinjer – fungerar som enastående exempel på vilken typ av ledarskap vi behöver i denna ’Zeitenwende’, denna historiska vändpunkt. Svensk, europeisk och transatlantisk säkerhet kommer att komma starkare ur den nuvarande krisen tack vare er politiska prestation och hängivenhet.”

Nyligen avslöjade den världsledande journalisten Seymour Hersh att det var Nato-länderna USA och Norge som i samverkan bombade sönder den kritiska energiifrastrukturen Nord Stream i september förra året. Globaliststyrda medier har mött avslöjandet med närmast total tystnad. I stället har mainstream-media fokuserat på en potentiell rymdinvasion av ”utomjordingar”, enligt kritiker för att leda bort allmänheten från Hershs historiska scoop.

Läs också:
Sveriges påstådda inblandning i Nord Stream-bombningen: ”Vi fick förhandsbesked”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program