Snowden om Nord Stream: Inte första gången USA förnekar hemlig operation

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Edward Snowden. © Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

Nord Stream 1 och 2 bombades sönder i en amerikansk ”hemlig sjöoperation”, avslöjade den världsledande journalisten Seymour Hersh på onsdagen. Officiellt förnekar USA inblandning. Men det är inte första gången, påpekar Edward Snowden på Twitter.

Under onsdagen avslöjade den prisbelönta journalisten Seymour Hersh att det var USA som bombade sönder Nord Stream. Detta med hjälp av Norge.

Vita huset och CIA fortsätter dock förneka inblandning.

Men det är ju så USA brukar göra, enligt den tidigare CIA-anställda visselblåsaren Edward Snowden, som för tio år sedan avslöjade NSA:s massövervakningsprogram.

”Kan ni komma på några exempel från historien på en hemlig operation som Vita huset var ansvarig för men starkt förnekade? Dessutom, ni vet, det där lilla ’massövervaknings’-ståhejet”, skriver han på Twitter.

I sitt inlägg bifogar Snowden ett klipp på en nyhetsartikel från april 1961, där USA:s dåvarande utrikesminister Dean Rusk förnekar att Grisbuktsinvasionen av Kuba samma år, som genomfördes med hjälp av CIA-tränade exilkubaner, hade ”iscensatts från amerikansk mark”.

Se:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program