Biden utpekas som ”terrorist” efter Nord Stream-avslöjandet

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Gasläckan i Östersjön fotograferat av svenska kustbevakningens flygplan den 27 september. Läckan var över 950 meter i diameter. Totalt hittades fyra olika läckor. Foto: Kustbevakningen

USA:s president Joe Biden utpekas nu som en ”terrorist” efter att den legendariska journalisten Seymour Hersh avslöjat att det var USA som bombade sönder Nord Stream.

Det var igår som Seymour Hersh, en av vår tids mest framstående journalister, avslöjade att det var USA i samverkan med Norge som bombade sönder Nord Stream i september förra året.

Seymour Hersh, som vunnit Pulitzerpriset, jobbade under lång tid för The New Yorker.

Han ligger bakom avslöjanden som Son My-massakern under Vietnamkriget och hur amerikanska soldater torterade irakier i Abu Ghraib-fängelset utanför Bagdad.

Nu har han alltså avslöjat att det, inte oväntat, var USA som genomförde terrordådet mot Nord Stream. Detta genom sprängladdningar med fjärrutlösare.

Operationen skedde efter månader av diskussioner fram och tillbaka mellan Vita huset, CIA och den amerikanska militären. Sprängladdningarna utplacerades av den amerikanska marinen. Var bomberna skulle placeras hjälpte den norska flottan till med att bestämma.

Vyacheslav Volodin, talman i ryska parlamentet, stämplar nu USA:s president Joe Biden, som terrorist. Bakom terrorattacken mot Nord Stream återfinns också den amerikanska ”exceptionalismen”, enligt Volodin, vilken han ser som en farlig ”ideologi”.

”Biden skriver sig in i historien som en terrorist… Under ledning av USA:s president, placerade amerikanska dykare, under täckmantel av Nato-övningar och med stöd av den norska marinen, fjärrstyrda sprängladdningar nära gasledningar i Östersjön och detonerade sedan dem. Om Truman blev en brottsling när han använde atomvapen mot civila i Hiroshima och Nagasaki, då blev Biden en terrorist som beordrade förstörelsen av energiinfrastrukturen hos sina strategiska partners: Tyskland, Frankrike, Nederländerna. Detta var ett dåd för att skrämma sina vasaller, som ville utveckla sina ekonomier, efter de egna medborgarnas intressen. De fakta som nu publicerats borde bli grunden för en internationell utredning, som ställer Biden och hans medbrottslingar inför rätta, samt betalar kompensation till länder som drabbats av terrorattacken”, skriver Vyacheslav Volodin på Telegram.

Vita huset förnekar inblandning.

Dagarna efter den historiska attacken mot Nord Stream, som sedan i stort sett försvunnit från medias fokus, filmades och fotades gasläckorna i Östersjön av den svenska Kustbevakningen. Det var flera stycken. En av läckorna var hela 950 meter i diameter. Utsläppet var enormt.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program