Slakten på ukrainska män ”det mest cyniska” i modern tid

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Kievregimen fortsätter kasta in soldater i ”köttkvarnen” som frontlinjen mot Ryssland kallas. Detta trots att det knappt leder till några resultat – förutom död och lidande. Enligt Magnus Stenlund är denna strategi det mest cyniska som skett i modern tid.
– Det handlar om prestige. Det handlar om att man inte längre har något annat alternativ, och det handlar om att rädda ansiktet på dem som fattat de här besluten.

Det är i Swebbtvs senaste nyhetsanalys som Mikael Willgert och Magnus Stenlund bland annat diskuterar kriget i Ukraina.

Inte ens mainstream-media kan längre dölja de enorma förluster Ukraina lider.

Enligt vissa källor har det dött 400.000 ukrainska soldater.

– Det är en fruktansvärd slakt helt enkelt, säger Magnus Stenlund. Jag tror att det är det mest cyniska vi upplevt i modern tid. Och det sker uteslutande på grund av helt fel skäl. Det handlar om prestige. Det handlar om att man inte längre har något annat alternativ, och det handlar om att rädda ansiktet på dem som fattat de här besluten.

Krim, som Ryssland tog 2014, har på senare tid hamnat väldigt mycket i fokus i konflikten i stället för östra Ukraina och Donbass. Varför?

– Det har blivit mycket mer uppenbart att det är Krim som är det övergripande intresset. Men för vem då? Ja, det är ju inte för Ukraina, fortsätter Stenlund i Swebbtv. Detta är lett av amerikanska intressen, som vill mycket hellre göra det omöjligt för Ryssland att försvara Svarta havet. Detta skulle kunna bli en amerikansk militärzon.

För Sveriges del har koranbränningarna blivit ett stort problem, eftersom de skapat så allvarliga reaktioner. Ryssland har ställt sig på koranens sida. Där är det olagligt att ge sig på skriften.

Sveriges problem beror på att svenska politiker ”valt fel sida”, menar Stenlund. Den svenska ”makteliten” hade inte behövt ansöka om Nato-medlemskap, vilket fått världens fokus att hamna på förehavanden i Sverige, eller bedrivit massinvandring i årtionde efter årtionde.

– Vi hade inte bara kunnat vara neutrala, utan vi hade kunnat vara en röst som hade behövts i det här, där man kanske hade kunnat bidra till en fred på riktigt. Alla andra parter är ju mer eller mindre involverade i det ena eller det andra blocket. Erdogan har ju sig själv att tänka på.

Se hela programmet:´

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program