Macgregor: ”Vi har förvandlat Ukraina till en gravplats”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Det har dött cirka 400.000 ukrainska soldater i proxykriget mot Ryssland. Det hävdar den amerikanska arméöversten och akademikern Douglas Macgregor i The Dive. Samtidigt påpekar han att Ukraina har krigat på helt fel sätt. De har stridit som om det vore andra världskriget, vilket inte fungerar, på grund av modern teknik. Ryssland kan omedelbart se allt de ukrainska styrkorna gör. Ukrainas motoffensiv är ett totalt fiasko, menar han. ”Ingen mängd vapenleveranser kommer förändra” verkligheten, enligt Macgregor.

Det är i en intervju med Jackson Hinkle som arméöversten och militäranalytikern Douglas Macgregor gör en ny analys av Ukrainakriget.

Och den är förödande för västs narrativ.

Enligt det senaste materialet han tagit del av har det dött 400.000 ukrainska soldater i kriget.

I april 2023 publicerade Reuters siffror om 354.000 förluster på båda sidor.

– Så att sammanfatta motoffensiven är ganska enkelt, säger Douglas Macgregor. Den har inte kommit nånstans. Den har inte uppnått nånting. Det tragiska, vilket jag delvis skyller på Nato och den militära rådgivning de fått från amerikanerna och britterna, är också att Ukraina har försökt strida som i andra världskriget. Men de befinner sig i en fundamentalt annorlunda miljö. Problemet är att vi lever i en annan värld idag, och det innebär att ingenting sker i östra Ukraina, eller den västra delen, som ryssarna inte omedelbart kan se, spåra och angripa.

Det han syftar på är alltså modern övervakning.

– Man kan inte gömma sig längre, påpekar han.

Samtidigt kan Ukraina inte strida från luften. Inte ens väst hade kunnat bomba ryska trupper med B52:or, enligt Macgregor, eftersom Rysslands luftförsvar hade skjutit ner planen. Men Ukraina har agerat som om detta inte var verkligheten.

– Det är en annan sorts krigföring, säger han.

Samtidigt har Ukraina och väst fokuserat på helt fel sak: territorium. Ryssland är inte i första hand ute efter territorium, utan efter att utplåna den ukrainska militären, som man ser som nazistisk och som ett Nato-lett, existentiellt hot. Och det är precis vad Ryssland också gjort.

– Ryssland har inte varit intresserat av territorium, utan av att förstöra de ukrainska styrkorna. Det är problemet. Ukraina har inte fokuserat på att förstöra den ryska armén. De har fokuserat på att få tillbaka terräng. Det är bortkastad tid. Territorium är bara värdefullt så länge det ger dig fördelar. Har det inga fördelar, har det inget värde. Ryssland har förstått detta utifrån sin tusenåriga historia, där de hanterat mongoliska arméer och annat. Ukraina har inte förstått det.

Enligt Macgregor kommer Ukrainas ”motoffensiv” aldrig leda nån vart. Det kommer bara dö ännu fler människor, så länge väst hetsar på Ukraina.

– Vid det här laget är den ukrainska militären förstörd, fortsätter han. Vi har förvandlat Ukraina till en gravplats. Vi har förvandlat den ukrainska militären till kanonmat. De får höra att de ska slåss för några kvadratkilometer terräng. ”Det visar Nato och våra bidragsgivare att vi fortfarande lever.” Det är galenskap. Det är meningslöst. Ledarna i Washington och Natos huvudstäder är omänskliga. Detta är bortom rim och reson. Det är inte längre ett krig. Det är ren slakt.

– Ingen mängd vapenleveranser kommer förändra den verkligheten.

Vidare hävdar Douglas Macgregor att det är västvärldens politiker som nu bär huvudansvaret, eftersom de saboterade ett pågående och genomförbart fredsavtal i början av kriget 2022.

Se hela intervjun HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program