SD-topp vägrar mobba AFS – välkomnar dem till riksdagen

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Roger Richtoff (SD). Foto: Riksdagen

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Roger Richtoff säger nu att han välkomnar nationalistpartiet Alternativ för Sverige in i riksdagen om de når dit i valet nästa år. Han tänker inte bete sig lika illa mot dem som andra partier genom åren betett sig mot Sverigedemokraterna, säger han i P3 Nyheter.

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Roger Richtoff hängs nu ut i media sedan han varnat för samhällsutvecklingen i landet.

Enligt Sveriges Radio ska Richtoff i inlägg på Facebook bland annat skrivit att ”Sverige befinner sig i ett lågintensivt inbördeskrig” och att ”det största hotet mot vår kultur och sätt att leva finns inom landets gränser”.

För detta kopplas han sedan ihop med så kallad extremhöger.

Bland annat påstås det att uppfattningen om ett inbördeskrig i landet är en ”vanligt förekommande tankefigur” inom radikalare kretsar.

Samtidigt sätter Roger Richtoff ner foten och påpekar att han inte tänker mobba partier som Alternativ för Sverige bara för att de har andra åsikter.

– Är det fakta och sakargument som gäller? Till exempel AFS. Ska vi börja på samma sätt mot dem som vi själva blivit utsatta? Kommer de in i riksdagen så välkomnar jag dem, så får de klara sig på sina egna meriter, säger Richtoff till SR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program