S portar ovaccinerade från politiska möten

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Socialdemokraterna i Blekinge har portat sitt oppositionsråd Johanna Beijer från samtliga politiska möten så länge hon inte injicerar sig ett så kallat vaccin mot covid-19, rapporterar SVT Blekinge.

Hetsjakten mot ovaccinerade i Sverige fortsätter.

Nyligen kartlades vaccinstatus bland Blekinges regionpolitiker av public service, närmare bestämt av SVT Nyheter Blekinge.

Då hittade man tre politiker, en socialdemokrat och två sverigedemokrater, som var ovaccinerade.

Socialdemokraten som valt att avstå det så kallade vaccinet är oppositionsrådet och gruppledaren i Sölvesborg Johanna Beijer. Därför portas hon nu från politiska möten.

Enligt SVT är Beijer tills vidare ”inte välkommen att delta fysiskt på sammanträden”.

Det innebär bland annat att Beijer inte får delta när regionfullmäktige samlas nästa vecka. Hon får stanna hemma, och en vaccinerad ersättare kallas in.

Beslutet påstås ha tagit i samförstånd med Johanna Beijer.

– Från oss som är ledande företrädare och för mig som är distriktsordförande så är budskapet glasklart: alla som kan ska vaccinera sig. Det är mitt budskap, både till den här ledamoten och till alla andra, framför allt politiker i ledande position, säger S distriktsordförande Heléne Björklund till SVT.

Johanna Beijer, som enligt egen utsago redan har antikroppar mot coronaviruset, ska ha sagt att hon inte tagit det så kallade vaccinet mot covid-19 eftersom hon behandlats för borrelia, men enligt P4 Blekinge har hon inte svarat på om hon tänker injicera sig med vaccinjättarnas substans efter behandlingen. Till SVT har hon tidigare förklarat att hon ”följer forskningen på området” och hade vid tillfället ännu inte bestämt sig för om hon kommer ta vaccinet.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program