SD kräver covidpass på partikongress

Sverigedemokraterna kommer kräva covidpass på partikongressen som börjar på torsdag, rapporterar TT. Den som inte har något kommer inte släppas in i byggnaden.

På torsdag inleds Sverigedemokraternas partikongress i Karlstad.

Och där tänker kommer partiet kräva coronapass.

Den som inte har något pass som bevisar vaccination, tillfriskande från covid eller ett negativt test, kommer inte få medverka.

”Uppfylls inte något av ovanstående kriterier innebär det att man inte kommer att släppas in i byggnaden”, skriver SD i ett e-post till TT.

Partiet hänvisar till förändrat smittskyddsläge och att deltagare ska kunna känna sig trygga.

Men smittan är fortsatt låg i Sverige, och IVA-inläggningarna fortsätter minska. Just nu ligger 25 covidpatienter på IVA – i hela Sverige.

Det har tidigare stormat kring SD-företrädare som angripit covidkritiker.

”Sluta i alla fall med att sprida lögner och konspirationsteorier. Så länge ni gör detta så har vi inte bara viruset att bekämpa utan även all desinformation som sprids. Dessutom förmodar jag att ni, som vägrar ta vaccinationen, inte heller kommer kräva sjukvård när ni väl insjuknat och behöver läggas in på IVA. Jag förmodar att ni då också hänvisar till att det bara är en ’säsongsinfluensa’ och att ni löser att bli friska själva i hemmet utan samhällets inblandning?”, skrev Björn Söder på Facebook tidigare i år.