Regeringen vill införa covidpass på gym och restauranger

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Riksdagen

Regeringen vill införa vaccinpass även på gym och restauranger. Detta meddelade Magdalena Andersson (S) i sin regeringsförklaring idag, en dag efter att hon valts till statsminister.

Från och med i morgon måste svenskar ha covidpass för att kunna delta i stora delar av samhället.

Men det räcker inte, enligt statsminister Magdalena Andersson. Regeringen kommer gå vidare med vaccintvång även på gym och restauranger.

Dessutom kommer en mer maktfullkomlig smittskyddslagstiftning tas fram, inför framtida ”pandemier”.

– Sverige ska ha god beredskap. Pandemilagen har förlängts. Regeringen är beredd att vidta nödvändiga åtgärder i kampen mot viruset och kommer inom kort presentera en ny åtgärdsplan. Det kommer behövas ytterligare åtgärder för att hålla avstånd i offentliga miljöer. Vaccinbevis vid vissa allmänna sammankomster och offentliga tillställningar införs den 1 december och i närtid remitteras ett förslag om vaccinbevis också på restauranger och gym, sade Andersson i riksdagen i förmiddags och fortsatte:

– Smittskyddslagstiftningen ses över så att ny lagstiftning finns på plats inför framtida pandemier. Nya krislagar utreds.

När det är tänkt att det utökade vaccintvånget ska införas är oklart.

Statsepidemiolog Anders Tegnell har tidigare medgett att det saknas bra forskning på att covidpass fungerar mot smittspridning. Ändå införs alltså dessa mycket odemokratiska åtgärder.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program