Schumers varning: Ukraina kommer förlora kriget

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Om inte USA skickar mer pengar till Ukraina kommer landet förlora kriget mot Ryssland. Det varnade senatens majoritetsledare Chuck Schumer för under torsdagen.

USA:s makthavare har fortfarande inte kommit överens om mer pengar till proxykriget i Ukraina. En av dem som står i vägen för Bidenadministrationens ”stödpaket” på 60 miljarder dollar är representanthusets talman Mike Johnson.

Och nu varnar demokraten Chuck Schumer för vad detta kommer leda till: ukrainsk förlust.

– I mötet med president Biden och kongressledare tidigare denna vecka vidarebefordrade jag vad president Zelesnky berättade när jag besökte Ukraina: om Ukraina får den hjälp de behöver, kommer de att vinna kriget. Om de inte får dessa vapen kommer de nästan säkert att förlora.

Enligt Schumer beror Rysslands militära segrar i kriget den senaste tiden inte på Ukrainas ovilja att slåss, utan på bristen på ammunition.

– Om vi inte tillhandahåller detta stöd så fort som möjligt kommer Ukraina inte bara att förlora kriget, utan USA kommer att förlora mot Putins, Xis och andra autokratiska statschefer. Vi kommer att förlora – det amerikanska folket kommer att förlora – ekonomiskt, militärt, diplomatiskt, politiskt under det närmaste åriotendet, fortsatte Chuck Schumer.

– Så jag säger till talman Johnson: detta är en verklig vändpunkt för Amerika – för vår styrka, för vår trovärdighet på världsscenen, för vår nationella säkerhet. Talare Johnson, snälla krymp inte bort från detta ögonblick. Låt detta kompletterande lagförslag – som gick igenom med 70 röster här i senaten – gå vidare. Historien tittar på dig.

Se uttalandet HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program