Ryssland: Västs eskalering kan få ”dödliga konsekvenser”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Ukraina får grönt ljus att använda västerländska vapen mot ryskt territorium. Rysslands vice utrikesminister Sergey Ryabkov uppmanar nu ansvariga politiker i väst att ta Rysslands varningar gällande detta på ”största allvar”, rapporterar nyhetsbyrån Tass.

Förra veckan rapporterade AP att USA har gett Ukraina grönt ljus för att attackera mål på ryskt territorium för att försvara Charkiv. Man lyfter därmed delvis sitt förbud mot att använda amerikanska vapen mot rysk mark.

Även Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg har uppmanat allierade att lyfta vissa restriktioner på vapen donerade till Ukraina. Sveriges regering är också med på tåget.

En del bedömare varnar för att detta är en extremt allvarlig eskalering av kriget, även om västmedia inte tycks ta det på så stort allvar.

Av någon anledning verkar makthavare i väst tro att Ryssland bluffar, enligt den ryske utrikesministern Sergey Ryabkov.

– Jag vill varna amerikanska tjänstemän mot felberäkningar som kan få dödliga konsekvenser. Av någon okänd anledning underskattar de allvaret i den respons de kan få, säger Ryabkov på måndagen enligt Tass och påpekar att Rysslands president Vladimir Putin redan har varit mycket tydlig med att denna eskalering kan få ”allvarliga konsekvenser”.

Det som Ryssland säger ”bör behandlas med största allvar”, enligt Ryabkov.

– Det är svårt att säga – vill de ha en global konflikt?, sade Putin bland annat förra veckan.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program