Nato-chef öppnar för attacker mot ryskt territorium

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: Julo (public domain)

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg öppnar för att ”allierade” ska häva restriktioner på vapen de skickar till Ukraina som förhindrar landet att slå till mot militära mål i Ryssland, säger han The Economist.

Det är i en intervju med The Economist som Nato-chefen Jens Stoltenberg öppnar för att Ukraina ska kunna angripa ryskt territorium.

Han förklarar att allierade borde överväga att häva restriktioner som i dagsläget förhindrar detta.

Han tycker samtliga allierade ska överväga detta.

– Tiden är inne för allierade att överväga om de ska lyfta några av de restriktioner de har placerat på användningen av vapen de har donerat till Ukraina, säger han.

Detta är särskilt viktigt nu på grund av striderna i Charkiv, menar han. Att förhindra Ukraina möjligheten att attackera ”legitima militära mål på ryskt territorium” gör det nämligen, enligt Stoltenberg, mycket svårt för Ukraina att försvara sig.

”Så för att vara tydlig, ber du USA att lyfta restriktionerna för användningen av amerikanska vapen över ryskt territorium?”, undrar reportern.

– Jag tycker att tiden är inne för allierade att överväga om de ska lyfta några av de restriktioner de placerat på vapen donerade till Ukraina, svarar Stoltenberg.

Se klipp HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program