Ryssland anklagar covidvaccinjättar för ”militärbiologiska aktiviteter” i Ukraina

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Wikimedia/Zscout370

Amerikanska läkemedelsföretag som Pfizer och Moderna har varit involverade i ”militär bioteknikverksamhet” i Ukraina. Det hävdar nu Ryssland, rapporterar Tass. Han kallar Demokraternas ledande politiker för ”ideologerna” bakom programmet.

Det är Igor Kirillov, chef för Rysslands kemiska och biologiska skyddsstyrka, som säger att bland andra covidvaccinföretagen Pfizer och Moderna varit involverade i USA:s militära bioteknikverksamhet i Ukraina.

Samtidigt hävdar han att det är Demokraterna i USA som utgör ”ideologerna” i denna verksamhet. Och det handlar om Demokraternas ledarskikt, påstår han.

– Stora läkemedelsföretag är inblandade i detta program, inklusive Pfizer, Moderna, Merck och Gilead, ett företag som är anslutet till den amerikanska militäravdelningen, säger Kirillov.

På detta sätt minskar företagen kraftigt sina kostnaderna och tillskansar sig därmed betydande konkurrensfördelar, enligt den ryske militärchefen.

Vidare påstår han att Demokraterna finansierar denna ”militärbiologiska forskning” med pengar knutna till den federala budgeten. Men man ska också ha lyckats få in ytterligare finansiering genom att låta icke-statliga biotechorganisationer delta. Detta ska i sin tur ha hjälpt Demokraterna att dölja den ekonomiska distributionen, påstår Igor Kirillov.

Bland annat testas nya läkemedel – uppges det – som enligt Ryssland kringgår internationella säkerhetsföreskrifter.

– Tillsammans med amerikanska läkemedelsföretag och entreprenörer vid Pentagon är ukrainska myndigheter inblandade i militär bioteknikverksamhet, säger Igor Kirillov och hävdar att deras huvudsakliga uppgift har varit att dölja illegal verksamhet, utföra kliniska tester och tillhandahålla det biomaterial som har använts inom verksamheten.

USA har tidigare förnekat Rysslands anklagelser om biovapen i Ukraina.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program