Rysk framfart i Bachmut – ”strategiskt viktig stad”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Ryssland har de senaste dagarna gjort taktiska framsteg mot den strategiskt viktiga staden Bachmut i de centrala delarna av östra Donetsk, uppger Reuters. Paramilitära Wagnergruppen tros spela en viktig roll i striderna.

Det är Reuters som nu rapporterar att ryska styrkor i tre dagar gjort taktiska framsteg mot centrum av Bachmut, en strategiskt mycket viktig stad i den östra Donetskregionen.

Av allt att döma har ryssarna avancerat in i byar söder om staden, enligt nyhetsbyrån, som hänvisar till information från Storbritanniens försvarsministerium.

Den ryska paramilitära elitstyrkan Wagner tros spela en stor roll i striderna.

Detta var just det som Swebbtvs Magnus Stenlund förutsåg i veckans nyhetsanalys. Han bedömde att Ukraina kan vara på väg att förlora Bachmut.

– Den ligger i det centrala frontavsnittet vid Donbas och beskrivs som strategiskt oerhört viktig. Det kan faktiskt redan ha hänt just idag, sade han.

– Den är jätteviktig för Ukraina. Tappar man den förlorar man hela kommunikationen mellan de södra och norra delarna av fronten. Strategiskt sett finns det ingen viktigare punkt just nu att hålla. Ukraina skulle få backa tillbaka ytterligare en frontlinje.

Se Swebbtvs nyhetsanalys:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program