Rättsfilosofen: Makteliten vill ha dig ”fattig och försvarslös”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Eva Vlaardingerbroek © Foto: Elekes Andor (CC BY-SA 4.0)

Är den pågående ”krisen” i världen avsiktligt skapad? Det hävdar den nederländska rättsfilosofen Eva Vlaardingerbroek på X. Enligt Vlaardingerbroek vill makteliten göra människor ”fattiga och försvarslösa” och därmed beroende av staten.

Människors levnadskostnader har skenat det senaste året, med höga energipriser och stigande räntor. Under covid trycktes det upp enorma summor pengar, som bäddade för okontrollerad inflation. Sedan kom kriget i Ukraina, och Nord Stream bombades sönder. Men i stället för att söka fred i Ukraina, eldar politiker i väst på konflikten med mer och mer vapen, trots att Ukrainas offensiver inte lyckas och bara fler och fler soldater dör. Hittills har hundratusentals dött. Enbart Sverige har skickat 20 miljarder kronor i militära medel till Kievregimen. Samtidigt fortsätter politikerna larma om ”klimatet” och påstår att jordbrukens ”utsläpp” måste reduceras.

Men enligt den nederländska rättsfilosofen Eva Vlaardingerbroek är det ungefär så här makteliten vill ha det. Det kommer nämligen göra människor beroende av staten, makten.

”Matpriserna skjuter i höjden och människor som jobbar heltid har inte råd med basala förnödenheter. Ändå för våra eliter ett krig mot bönder under sken av att ’rädda planeten’ och fortsätter trycka pengar utan eftertanke. Det visar oss att levnadskostnadskrisen är en avsiktligt konstruerad kris”, skriver hon på X och fortsätter:

”De vill ha dig fattig och försvarslös så du kommer vara beroende av dem. ’Du kommer äga ingenting och vara lycklig’, har alltid varit planen. De har varit öppna med det. Det är bara det att den första delen av denna mening är sanning, och den andra delen är en lögn.”

”Äga ingenting och vara lycklig” syftar på World Economic Forums framtidsutsikt om hur världen kommer se ut år 2030: ”You’ll own nothing, and you’ll be happy.” (Du kommer inte äga någonting och du kommer vara lycklig.)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program