”Sjuka jävlar” – brutala kritiken efter John Kerrys nya klimatlarm

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

John Kerry. © Foto: United States Department of State/Public domain

Klimatalarmisten John Kerry säger nu att ”utsläppen” från jordbruken måste reduceras. Detta har väckt en storm av kritik i sociala medier, rapporterar Fox News.

USA:s tidigare utrikesminister John Kerry utsätts nu för häftig kritik i sociala medier för uttalanden han fällde under ”AIM for Climate Summit”.

Kerry angrep ”utsläppen” från jordbruken.

– Jag vägrar kalla det för klimatförändringar. Det är inte förändringar. Det är en kris, påstår han.

– Många människor har ingen aning om att jordbruket bidrar med cirka 33 procent av alla utsläpp i världen, beroende på hur man räknar. Och vi kan inte nå nettonoll – vi får inte det här jobbet gjort – om inte jordbruket är i centrum som en del av lösningen.

Jogn Kerry förklarar att han vill se innovationer inom lantbruket som en lösning. Den här sektorn behöver ”innovation nu mer än någonsin”, påpekar han.

Hans poäng är alltså att det inte går att hantera klimatförändringarna om man inte först hanterar jordbrukssektorns ”utsläpp”.

Sedan påstår han att den ökade befolkningen på jorden kommer få lantbruken – matsystemet – att öka temperaturen med en halv grad.

– Man kan helt enkelt inte fortsätta att både värma planeten, samtidigt som man förväntar sig att mata den. Det fungerar inte. Så vi måste minska utsläppen från matsystemet, fortsätter han och påpekar att detta måste ske för att hålla 1,5 gradersmålet.

Och detta måste göras, eftersom ”vetenskapsmän” kommit fram till det, förklarar han vidare.

Hans uttalanden har väckt ramaskri på sociala medier och bland vissa republikanska politiker.

”Jag kommer att rösta för att eliminera all finansiering för John Kerrys attack mot amerikanska bönder”, skriver den republikanska kongresskvinnan Mary Miller på Twitter.

”Inget att se här. Bara hycklande demokrater som vill försätta alla bönder i Amerika i konkurs”, skriver den republikanska senatorn Ted Cruz på Twitter.

”Dessa människor är sjuka jävlar. Jag införde lagstiftning för att avfinansiera den här clownen. Men det får ingen verkan om inte republikanerna som helhet bestämmer sig för att slåss istället för att lägga sig ner medan självaste friheten de kampanjer för är under attack”, skriver den republikanska kongressmannen från Texas Chip Roy på Twitter.

Vissa påstår till och med att det handlar om ”folkmord” när klimatalarmisterna ger sig på matsystemet. Alarmisterna själva håller såklart inte med utan menar att de gör något gott.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program