Québec slopar straffskatt för ovaccinerade efter folkstorm

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi SverigeDen kanadensiska provinsen Québec slopar nu tanken på att straffbeskatta människor som inte vill vaccinera sig mot covid-19, rapporterar CNN. Detta efter att folk blivit ”argare än någonsin”, sade Québecs premiärminister François Legault uttryckligen under en presskonferens.

Det var i januari som den kanadensiska provinsen Québec sade att man kommer införa en särskild skatt för ovaccinerade människor.

Men nu slopas idén, bara några veckor senare.

Bakgrunden är den väckt så arga reaktioner och splittrat provinsen.

– Jag måste se till att skydda invånarnas hälsa, men jag måste också skydda freden i vårt samhälle. Den senaste veckan eller så har det skett en ökning av reaktioner från människor. De är mer arga än någonsin, och jag gillar inte att se Québec splittrat på det sättet, sade provinsens premiärminister François Legault under en pressträff på tisdagen.

Premiärministern talade starkt emot det polariserande förslaget han själv kommit med.

– Det är dags att bygga broar mellan människor. Det är dags att arbeta tillsammans så Québec förblir en plats där det är bra att leva. Min roll är att försöka föra samman invånarna och se till att folket förblir enat. Därför går vi inte vidare med förslaget, förklarade han på franska.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program