Polska svaret till Ryssland: ”Dela gärna min hypotes”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Att det var USA som sprängde sönder Nord Streams ledningar är den polske ex-ministern Radek Sikorskis ”hypotes”, skriver han i ett nytt inlägg på Twitter.

Efter attacken mot gasledningarna i Östersjön publicerade Polens tidigare utrikesminister Radek Sikorski, idag EU-parlamentariker och ordförande för EU-USA-delegationen, ett inlägg på Twitter där han uttryckligen tackade USA för attacken.

Nu fortsätter han med nya uttalanden.

”Tack Radek Sikorski för att du gjort det kristallklart vem som står bakom detta terroristliknande angrepp mot civil infrastruktur”, svarade Rysslands vice representant i FN, Dmitry Polyanskiy, på Twitter.

På detta svarar Sikorski:

”Du får gärna dela med dig av min hypotes. Vi sa åt er att inte bygga den. Räkna med denna förlust som ytterligare en kostnad för det dumma beslutet att invadera Ukraina.”

Vidare skriver den polske toppolitikern i ett annat inlägg:

”Alla ukrainska och baltiska sjöstater har motsatt sig Nordstreams byggande i 20 år. Nu ligger 20 miljarder dollar av metallskrot på havets botten, ytterligare en kostnad för Ryssland efter dess kriminella beslut att invadera Ukraina.”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program