Paludan ställer upp i svenska valet: ”Jag är den stora pedagogen”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Rasmus Paludan. Foto: News Øresund - Johan Wessman © News Øresund - Johan Wessman (CC BY 3.0).

Den dansk-svenske islamkritikern Rasmus Paludan ställer upp i det svenska riksdagsvalet i september, uppger bland annat Expressen idag.

Redan förra veckan sade Rasmus Paludan till BT att kan kandiderar i det svenska valet i höst.

– Eftersom jag anser att islamiseringen av Sverige är långt mer långt gången än i Danmark råder det för mig ingen tvekan att jag gör även danskarna en stor tjänst genom att kandidera i Sverige, sade han till BT och påpekade att han tror 2022 kommer bli ett ”spännande år” för Skandinavien.

Idag bekräftar Valmyndigheten i Sverige för flera svenska medier att Paludan kandiderar med sitt parti Stram Kurs i Sveriges riksdagsval.

Rasmus Paludan koranbränningar var det som i förra veckan utlöste extremt våldsamma kravaller i en rad svenska städer.

Och han tänker inte sluta bränna koraner. Tvärtom. Han menar också att det var rätt av polisen att skjuta våldsverkarna.

– Det finns en liten ljuspunkt. Det är att tre ligister har blivit skjutna av polisen. När jag hörde det blev jag jätteglad. Det var jättebra, för det är det enda de fattar. Man kan säga att jag, utöver att vara danernas ljus, är den stora pedagogen. Därför att jag har, på bara 36 timmar, lärt svensk polis att skärpa sig, något de inte lär sig de senaste 40 åren. Det betyder alltså att polisen måste skjuta när det görs olagligt upplopp, sade Rasmus Paludan i ett videoklipp i söndags.

– Jag har hört att ligisterna bara blev milt skadade, men det är ju bättre än att inte göra någonting alls. Man måste gå hårt emot sådana här personer. När deras sår har läkt, och man kan skicka dem räkningen för sjukhusvården, måste de – om de inte är svenska medborgare – skickas tillbaka dit de kommer ifrån, fortsatte han.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program