Nobelpristagare förnekar ”klimatkrisen” – hängs ut i stor tidning

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

”Han vann ett Nobelpris. Sedan började han förneka klimatförändringarna”. Så lyder rubriken på en färsk artikel i Washington Post om Nobelpristagaren John Clauser, en amerikansk fysiker som går emot globalisternas narrativ om ”klimatkrisen”.

Ukrainanarrativet har börjat spricka både i Sverige och övriga västvärlden.
Det blev inte som mainstream-medias ”experter” påstod.

Kvar lever narrativet kring ”klimatet”.

Under torsdagen skrev Washington Post, en av USA:s största och äldsta tidningar, en artikel om den amerikanska fysikern John Clauser, som 2022 tilldelades nobelpriset i fysik, och som Swebbtv Nyheter skrivit om tidigare.

Artikeln är ingen skönmålning av Clauser. Tvärtom. Han utmålas som en ”förnekare” som går emot ”överväldigande vetenskaplig konsensus” om klimatet.

Men det kanske inte gör så mycket. Han kallar nämligen sig själv för det.

Vid en presskonferens tidigare i veckan ska han ha sagt att ”jag kallar mig själv klimatförnekare”.

Enligt den amerikanska tidningen har ”hans senaste förnekande av den globala uppvärmningen oroat toppklimatforskare”. De varnar för att han vilseleder allmänheten om ”nödsituationen” som klimatfrågan enligt dem utgör.

Det finns alltså ingen klimatkris, är Nobelpristigarens bestämda uppfattning.

– Även om detta kommer uppröra många människor, så är mitt budskap att planeten inte är i fara, förklarade han vidare för åhörarna vid pressträffen enligt Washington Post.

Det framkommer även i artikeln vad John Clauser vetenskapligt anser om klimatet, och det är att jordens temperatur framför allt bestäms av molntäcke inte koldioxidutsläpp och så kallade fossila bränslen. Molnen har en nettokylningseffekt, menar han, skriver tidningen.

I en intervju påpekar han att det kan ta lång tid för vetenskapliga uppfattningar att förändras. Det tog 50 år innan han själv fick Nobelpriset för sin forskning, som ledande konsensus först enligt honom ska ha sett som meningslös.

Även om Washington Post, likt andra medier, förfäktar globalisternas klimatkrisnarrativ, och gör sitt bästa för att försöka nedsabla Nobelvinnaren John Clauser, blir det nu mer allmänt känt att en så framstående forskare helt avvisar klimathysterin.

Se Washington Post-artikeln HÄR.

Läs tidigare Swebbtv-artikel om John Clauser:

Nobelpristagare ”tystad” – ifrågasätter klimatlarmet: Finns ingen klimatkris

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program