Washington Post: Seger-strategin i Ukraina fungerar inte

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Ukraina har hamnat i ett dödläge i konflikten med Ryssland, likt första världskriget, och det kommer inte bli något större genombrott i den omtalade motoffensiven. Det säger Ukrainas överbefälhavare Valery Zaluzhny. Strategin att besegra Ryssland fungerar inte. Väst och Ukraina måste tänka om sin stategi, skriver nu Washington Post.

Västmedias narrativ kring Ukrainakriget fortsätter skifta.

Nu skriver Washtington Post att Ukrainaanhängare ”måste tänka om sin teori om seger”.

Ukrainas motoffensiv blev ju ett misslyckande. Man tar inte tillbaka betydande territorium.

Enligt tidningens kolumnist behöver USA ”svänga från att drömma om seger till att förbereda sig på att leva med ett dödläge”. Att bryta dödläget genom att gå in i kriget, som USA gjorde i första världskriget, är ingen bra idé, menas det vidare, eftersom det riskerar ett kärnvapenkrig.

Ukrainas motoffensiv var tänkt att bibehålla politiskt stöd för Kievregimen genom att bevisa att man kunde återta territorium från Ryssland. Men det misslyckades alltså.

Nu måste man i stället försöka överleva ryssarna, påpekas det i WSJ.

Om Bidenadministrationen lyckas ta fram en mer realistisk plan för Ukraina kanske den amerikanska kongressens vilja att skicka mer bistånd till Ukraina ökar.

”När motoffensiven saktar ner kommer Ukrainas anhängare behöva tänka om sin politiska strategi. Det fungerar inte längre att bara håna eller vara nedlåtande mot skeptiker. De är inte problemet, strategin är”, skriver WSJ.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program