MIKAEL WILLGERT:
Glad påsk! En skön tid för återhämtning och reflektion.

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Påsken är en tid då vi kan njuta av våren och umgås i familjen. Det är också en bra tid att se framåt och tänka över vart vi är på väg. Hur det har gått och varför det blev som det blev.

I naturen gryr ett hopp om värme och pånyttfödelse. Djurens och växternas oförtröttliga kamp för att livet ska gå vidare.

Vi samlas i familjen för att fira påsk utifrån en kristen tradition med påskens olika faser av död och uppståndelse. Äggletning i trädgården är, sedan generationer, en kär tradition på påskafton före påskmiddagen. Det känns som att solen alltid tittar fram på påskaftonen. Vi får se hur det blir i år.

Jag slås av bibelns berättelse om Jesus intåg i Jerusalem före påsk och hur han möttes av folkmassornas hyllning.

Men folkopinionen är inte att lita på. Den är lättmanipulerad och kan snabbt ändras om den utsätts för en skicklig propaganda. I Jerusalem fick översteprästerna igång uppviglare som ropade ”Korsfäst!”. I Sverige har våra ”överstepräster” uppviglat en mobb som angriper dem som inte stöder krigspropagandan som etableras nu.

Så om du får tid till reflektion i påsk. Påsken handlar inte bara om liv utan också om död. Fundera över de hundratusentals unga män som har fått sätta livet till i Ukraina och de många hundra tusen skadade. Tänk på deras kvinnor, barn och andra anhöriga som har förlorat en kär person. Tänk också på alla hus som har lagts i ruiner.

Vad har Ukraina och NATO vunnit på detta?

Tänk också på vart Sverige är på väg i NATO-frågan. Vad som har hänt senaste året och vad som kan hända det närmaste året. Om ett år kanske vi har svenska soldater som dödas i kriget mot Ryssland. Sverige blir en del av NATO:s front mot Ryssland.

Häromdagen sa utrikesminister Tobias Billström, i en italiensk kanal, att regeringen är redo att skicka trupper till gränsen mot Ryssland.

Du läste rätt: Vår regering är beredd att skicka svenska soldater in i ett annat land i ett krig mot Ryssland!

https://nyheter.swebbtv.se/regeringen-redo-skicka-svenska-nato-trupper-till-rysslands-grans/

Regeringens viktigaste uppgift är att skydda Sveriges befolkning mot katastrofer. Nu gör man tvärtom. Man förbereder sig aktivt för att skicka in svenska soldater, in i ett NATO som förbereder sig för krig mot Ryssland. Ett NATO som inte ens kan hantera processen för Sveriges anslutning.

Sverige har skickat vapen och andra medel till ett värde av 21,5 miljarder kronor till Ukraina. Till vilken nytta? Hur många ukrainska soldaters liv har detta kostat?

Sveriges inställning till medverkan i krig och Sveriges inställning till kärnvapen har förändrats totalt på några få år. 2017 var Sveriges regering och Margot Wallström pådrivande i FN för att få till stånd en konvention som förbjuder kärnvapen. Sen sa vi pinsamt nog nej till konventionen eftersom NATO kräver kärnvapen på svensk mark.

Vi har inte haft en tillstymmelse till diskussion kring Sveriges helt nya inriktning. De enda som får komma till tals i de etablerade medierna är de som vill se en upptrappning av kriget och en anslutning till NATO.

I de sociala medierna härjar en mobb som kan vara finansierad av samma intressen som stöder krigsagendan.

I Swebbtvs program med Roger Richthoff, som släpps på långfredagen, diskuteras att NATO kan stå inför en upplösning. Turkiet är en säkerhetsrisk med sin oklara relation till Ryssland. Turkiet har tillgång till operativ planering i NATO vilket utgör en risk om informationen sen hamnar i fel händer. Enda sättet att lösa detta är genom upplösning och ombildning av NATO utan Turkiet. Turkiet kan nämligen inte uteslutas. NATO måste först upplösas.

Sveriges misslyckade process för anslutning till NATO visar att vi har ett ledarskap som inte är öppet med sina mål för anslutningen. Det handlar uppenbarligen inte alls om Sveriges säkerhet. Ansökan till NATO påbörjades i en situation när vårt försvar deklarerade att det inte fanns någon förhöjd hotbild mot Sverige. När det dessutom är uppenbart att NATO är en organisation med så stora interna motsättningar att den knappast kan fungera i verkligt krig, måste vår fortsatta NATO-process anses som ren dårskap.

Vår regering leker med elden. Detta kan gå hur som helst.

Vi har i Sverige en mediemobb som ropar ”Korsfäst!”. ”Korsfäst de som inte tror att Ukraina kan vinna!”. ”Korsfäst de som vill diskutera NATO!”. ”Korsfäst de som vill diskutera vapenleveranserna!”

Men krigshetsarnas mobb får inte vinna. Vi behöver ha en öppen diskussion. Bara genom en öppen diskussion kan vi komma rätt. Men en öppen diskussion skulle avslöja ”översteprästernas” dårskap, det är därför de försöker hindra den.

Vad kan du då göra? Kräv att NATO diskuteras! Kräv att leveranserna av vapen och soldater diskuteras! Hjälp till att tysta och överrösta mobben!

Så det finns lite att ta tag i.

Men först: Njut av våren, påsken, äggen och familjen!

Glad Påsk!

 

Mikael Willgert
Grundare, Vd och chefredaktör

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program