Regeringen redo skicka svenska Nato-trupper till Rysslands gräns

Tobias Billström. © Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Den svenska regeringen är redo att stärka Natos östra flank mot Ryssland. Det säger Sveriges utrikesminister Tobias Billström (M) i en intervju med den italienska tidningen Corriere della Sera, enligt Tass.

Krigsivern fortsätter.

Nu uppger den svenska regeringen att man står redo att stärka Natos flank mot Ryssland.

Särskilt i Baltikum.

Det förklarar utrikesminister Tobias Billström i en intervjumed italiensk media. Han hoppas att Ungern och Turkiet godkänner den svenska Nato-ansökan så fort som möjligt.

– Vi är redo att skicka våra trupper för att stärka den nordatlantiska alliansens östra flank, särskilt i de baltiska länderna, säger han i Corriere della Sera.

Från och med idag är Finland officiellt medlem av Nato, något som hyllas av Nato-chefen Jens Stoltenberg.

– President Putin gick i krig mot Ukraina med ett uttalat mål att få mindre Nato, säger Stoltenberg. Han får raka motsatsen, han får mer Nato-närvaro i östra delarna av alliansen.

Som om det skulle öka tryggheten i Europa.

– Så fort vi bjöd in Finland och Sverige startade vi processen med att integrera dem i våra militära strukturer, påpekar Nato-chefen.

Men Sveriges nykrigiska inställning, där man alltså nu vill ställa sig i Natos front mot Ryssland, går inte hem hos alla. Natos expansion var ju grogrunden till Ukrainakriget.

”Precis vad vi inte ville. Men man lär sig långsamt om handling och konsekvens. Väldigt långsamt”, lyder en kritisk kommentar på Twitter.