Medieattacken mot Musk: Hängs ut som blottare och tafsare

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Elon Musk. © Foto: Daniel Oberhaus (2018) (CC BY 2.0)

Världens rikaste person, Elon Musk, anklagas nu för ”sexuella trakasserier” i världens medier. Han påstås bland annat ha blottat sitt kön för en kvinna. Nyheten kommer från den amerikanska affärstidningen Business Insider, som har talat med en ”vän” till kvinnan i fråga och uppger sig ha tagit del av dokument kring den påstådda händelsen.

I början av april förutsåg Fox programledare Tucker Carlson att makteliten snart skulle börja smutskasta Teslagrundaren och miljardären Elon Musk, som säger att han vill köpa Twitter för att rädda yttrandefriheten i världen.

– De förbereder den smutsigaste kampanjen någonsin. Det är deras enda val. Att återställa yttrandefriheten på Twitter är det absolut största hotet mot de som styr. De måste kontrollera informationen. Om de inte gör det, faller de, sade Tucker Carlson.

För några timmar sedan hängde Business Insider ut Elon Musk så som anklagad för sexuella trakasserier.

Det handlar om att en flygvärdinna vid Elon Musks företaget SpaceX enligt ”dokument” som tidningen kommit över bland annat ska ha blivit ombedd att ”göra mer” under en massage.

”Hon anklagade Musk för att ha exponerat sin erigerade penis för henne, smekt hennes ben utan samtycke och erbjudit sig att köpa en häst till henne i utbyte mot en erotisk massage, enligt intervjuer och dokument som Insider tagit fram”, skriver Business Insider.

Men tidningen har inte lyckats intervjua kvinnan i fråga. Hon har inte velat uttala sig. I stället har man talat med en ”vän” till henne.

Händelsen påstås ha ägt rum 2016 och bevisen är bland annat ett signerat dokument där vännen till den påstått utsatta kvinnan ska ha redogjort för det inträffade. Tidningen säger sig även ha kommit över ”andra dokument” och e-postmeddelanden.

Vidare hävdas det att Musk betalat kvinnan 250.000 dollar i en uppgörelse.

I en kommentar till tidningen svarar Elon Musk att det finns ”mycket mer till den här historien” och att det handlar om ett ”politiskt motiverat beställningsjobb”.

Svenska medier hängde snabbt på nyheten.

”Kvinnan själv har inte pratat om händelsen. Business Insider har pratat med en vän till kvinnan som kände sig pliktskyldig att berätta om händelsen för omvärlden”, skriver till exempel GP under rubriken ”Elon Musk tafsade på kvinna – betalade för tystnad”.

”Elon Musk anklagas för sexuella trakasserier – Spacex ska ha betalat för tystnad”, skriver Dagens industri. ”Elon Musk anklagad för sexuella trakasserier”, skriver Aftonbladet. ”Elon Musk anklagad för att ha blottat sig”, står det i Expressen.

Elon Musk har på sistone kritiserat USA:s president Joe Biden samt sagt att han inte längre tänker rösta på Demokraterna, utan på Republikanerna.

”Attackerna mot mig bör ses med en politisk lins – det här är deras sedvanliga (förkastliga) spelbok – men ingenting kommer avskräcka mig från att kämpa för en god framtid och din rätt till yttrandefrihet”, skriver Elon Musk på Twitter idag.

”Det är tydligt att deras enda mål var ett angrepp för att störa Twitter-förvärvet. Artikeln skrevs innan de ens pratat med mig”, fortsätter han.

Så här skrev han nyligen i ett annat Twitter-inlägg:

”Tidigare röstade jag på Demokraterna, eftersom de var (för det mesta) vänlighetspartiet. Men de har blivit splittringens och hatets parti, så jag kan inte längre stödja dem och kommer att rösta på Republikanerna. Beskåda nu hur deras smutsiga kampanj mot mig utvecklar sig.”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program